Kappari-lõhepirukas

Sobib pidulauale või veidi erilisemaks õhtusöögiks. Kalaks on siin õrnsoolatud lõhe.

Kogus
12 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Kohupiima-muretainas:

250 g kohupiima

250 g võid

4 dl ehk u 250 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

1 dl pikateralist riisi

4 dl vett + veidi soola

50 g ehk 0,5 dl hakitud kappareid

200 g toorjuustu

3 keedetud muna

300 g õrnsoolalõhet või -forelli

1 dl hakitud värsket tilli

1-2 sl hakitud värsket murulauku

Määrimiseks:

1 klopitud muna

Remulaadkaste:

250 g crème fraîche'i või hapukoort

2 sl majoneesi

1 sl kappareid

1-2 sl hakitud marineeritud kurki või kurgisalatit

Valmistamine

Sega kohupiim ja toasoe pehme või, siis sega hulka küpsetuspulber ja jahu. Sega tainas kiiresti ühtlaseks, siis vormi nelinurkseks, keera toidukilesse ja pane külmkappi tahenema. 

Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna, sega hulka kapparid, hakitud murulauk ja toorjuust. 

Lõika keedetud munad viiludeks, lõika kala viiludeks. 

Rulli tainas kergelt jahusel küpsetuspaberilehel u 35 x 40 cm plaadiks, tõsta koos paberiga ahjuplaadile.

Laota keskele pooled kalaviiludest, pool tillist, munaviilud, riisisegu. Siis puista peale ülejäänud till, sellele laota ülejäänud kalaviilud. 

Tõsta tainaservad üle täidise, näpista korralikult kinni. Nüüd pööra pirukas nii ringi, et liitekoht jääks piruka alla. 

Määri pirukas pealt klopitud munaga. Pane 225-kraadisesse ahju ja küpseta umbes 30 minutit. 

Samal ajal sega remulaadkastme ained omavahel. Serveeri külma kastet koos sooja pirukaga. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR