450 g veisehakkliha
450 g sealihast toorvorsti
1-1,25 l kanapuljongis keedetud riisi
5 dl kanapuljongit
1,8 dl hakitud rohelist paprikat
1,8 dl hakitud sibulat
0,6 dl ehk 4 sl hakitud varssellerit
4 sl nisujahu
1 sl peekonirasva või õli
1 sl kuivatatud punet
2 tl kuivatatud tüümiani
2 tl hakitud küüslauku
1 tl tšillipulbrit
0,25 tl Cayenne'i pipart
soola ja musta pipart
2 sl hakitud värsket peterselli
Kuumuta suurel pannil peekonirasv või õli. Lisa veisehakkliha ja toorvorstide sisu, pruunista.
Kui liha hakkab pruunistuma, lisa hakitud paprika, sibul ja varsseller. Jätka praadimist.
Kui liha on täiesti pruunistunud, sega hulka maitseroheline (v.a. petersell) ja vürstid. Sega, siis puista peale jahu ja sega uuesti korralikult.
Lisa kanapuljong ja loorberilehed. Kaabi spaatliga panni põhjalt kõik kastme hulka, siis lase 5-8 minutit podiseda kaane all.
Sega hulka keedetud riis ja hakitud petersell. Kuumuta veel 5 minutit. Serveeri.
Retsept siit.
Louisiana Dirty Rice
USA lõunaosariigist pärit riisiroog, siin veisehakkliha ja sealihast toorvorstidega.