Louisiana Dirty Rice

USA lõunaosariigist pärit riisiroog, siin veisehakkliha ja sealihast toorvorstidega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

450 g veisehakkliha

450 g sealihast toorvorsti

1-1,25 l kanapuljongis keedetud riisi

5 dl kanapuljongit

1,8 dl hakitud rohelist paprikat

1,8 dl hakitud sibulat

0,6 dl ehk 4 sl hakitud varssellerit

4 sl nisujahu

1 sl peekonirasva või õli

3 loorberilehte

1 sl kuivatatud punet

2 tl kuivatatud tüümiani

2 tl hakitud küüslauku

1 tl tšillipulbrit

0,25 tl Cayenne'i pipart

soola ja musta pipart

2 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Kuumuta suurel pannil peekonirasv või õli. Lisa veisehakkliha ja toorvorstide sisu, pruunista. 

Kui liha hakkab pruunistuma, lisa hakitud paprika, sibul ja varsseller. Jätka praadimist. 

Kui liha on täiesti pruunistunud, sega hulka maitseroheline (v.a.  petersell) ja vürstid. Sega, siis puista peale jahu ja sega uuesti korralikult. 

Lisa kanapuljong ja loorberilehed. Kaabi spaatliga panni põhjalt kõik kastme hulka, siis lase 5-8 minutit podiseda kaane all.

Sega hulka keedetud riis ja hakitud petersell. Kuumuta veel 5 minutit. Serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Jambalaya ja Dirty Rice on mõlemad Louisiana riisilisandid, aga neil on mõned olulised erinevused. Jambalaya valmistatakse toore riisiga, Dirty Rice varasemalt keedetud riisiga. Kreooli jambalaya sisaldab ka tomateid, mida siin roas ei ole. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR