Keegelkõrvitsa-maguskartulikarri

Nigella Lawsoni retsept. See taimne köögiviljakarri on rikkaliku maitsega ja toitev.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 punane sibul või harilik sibul

2-3 punast tšillikauna

50 g ingverijuurt

2 küüslauguküünt

15 g värsket või 1 tl kuivatatud kollajuurt ehk kurkumit

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

0,5 tl jahvatatud kaneeli

2 sl kookosrasva või toiduõli

400 ml kookospiima

350 ml köögiviljapuljongit

400 g konservitud purustatud tomateid

500 g maguskartulit e. bataati

1 suurem keegelkõrvits

soolahelbeid

peotäis värsket koriandrit

2 laimi

Serveerimiseks:

300 g musta Venus riisi või muud meelepärast riisi

Valmistamine

Koori sibul, lõika tükkideks. Eemalda tšillidelt varreots ja seemned, lõika tšillikaunad kolmeks. Koori ingver, lõika viiludeks. Koori ja poolita küüslauguküüned. Kui kasutad värsket kollajuurt, siis koori ja lõika tükkideks. Koori maguskartulid, lõika ampsusuurusteks tükkideks. Koori ja poolita kõrvits, eemalda seemned ja säsi ning lõika kõrvits ampsusuurusteks tükkideks. 

Pane sibul, tšilli, ingvert, küüslauk, kollajuur, jahvatatud koriander ja kaneel ning u 1 tl soola köögikombaini ning peenesta ühtlaseks pastaks. 

Kuumuta paksupõhjalises kaanega potis kookosrasv või taimeõli. Lisa vürtsipasta ja prae segades minut aega. 

Lisa potti natuke kookospiima, siis sega hoolega ja kuumuta minut aega. Siis lisa ülejäänud kookospiim. Lisa ka puljong ja purustatud tomatid, sega läbi.

Lisa potti maguskartuli- ja keegelkõrvitsatükid. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja lase tasasel tulel podiseda 40-50 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. (Kontrolli igaks juhuks ka varem paar korda, et ega köögiviljad juba varem küpsed pole). 

Võta pott tulelt ja timmi maitse parajaks, siis lase veel umbes 10 minutit tõmmata. 

Samal ajal keeda riis vastavalt pakendi juhistele. 

Serveeri köögiviljakarrit riisiga. Peale puista hakitud koriandrit, kõrvale pane laimisektorid, mida saab soovi järgi toidule piserdada. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR