1 punane sibul või harilik sibul
2-3 punast tšillikauna
50 g ingverijuurt
15 g värsket või 1 tl kuivatatud kollajuurt ehk kurkumit
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
0,5 tl jahvatatud kaneeli
2 sl kookosrasva või toiduõli
400 ml kookospiima
350 ml köögiviljapuljongit
400 g konservitud purustatud tomateid
500 g maguskartulit e. bataati
1 suurem keegelkõrvits
peotäis värsket koriandrit
2 laimi
Serveerimiseks:300 g musta Venus riisi või muud meelepärast riisi
Koori sibul, lõika tükkideks. Eemalda tšillidelt varreots ja seemned, lõika tšillikaunad kolmeks. Koori ingver, lõika viiludeks. Koori ja poolita küüslauguküüned. Kui kasutad värsket kollajuurt, siis koori ja lõika tükkideks. Koori maguskartulid, lõika ampsusuurusteks tükkideks. Koori ja poolita kõrvits, eemalda seemned ja säsi ning lõika kõrvits ampsusuurusteks tükkideks.
Pane sibul, tšilli, ingvert, küüslauk, kollajuur, jahvatatud koriander ja kaneel ning u 1 tl soola köögikombaini ning peenesta ühtlaseks pastaks.
Kuumuta paksupõhjalises kaanega potis kookosrasv või taimeõli. Lisa vürtsipasta ja prae segades minut aega.
Lisa potti natuke kookospiima, siis sega hoolega ja kuumuta minut aega. Siis lisa ülejäänud kookospiim. Lisa ka puljong ja purustatud tomatid, sega läbi.
Lisa potti maguskartuli- ja keegelkõrvitsatükid. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja lase tasasel tulel podiseda 40-50 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. (Kontrolli igaks juhuks ka varem paar korda, et ega köögiviljad juba varem küpsed pole).
Võta pott tulelt ja timmi maitse parajaks, siis lase veel umbes 10 minutit tõmmata.
Samal ajal keeda riis vastavalt pakendi juhistele.
Serveeri köögiviljakarrit riisiga. Peale puista hakitud koriandrit, kõrvale pane laimisektorid, mida saab soovi järgi toidule piserdada.
Retsept siit.
Keegelkõrvitsa-maguskartulikarri
Nigella Lawsoni retsept. See taimne köögiviljakarri on rikkaliku maitsega ja toitev.