Angela Cluttoni gazpacho

Pigem paksupoolne gazpacho, kus hea maitse annab kvaliteetne šerriäädikas.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tükeldatud hästi küpseid tomateid

1 kooritud ja tükeldatud kurk

1 tükeldatud roheline paprika (eemalda seemned)

80 g veidi tahket saia või sepikut

3 hakitud küüslauguküünt

3 sl head šerriäädikat

125 ml vääris-oliiviõli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

hakitud keedetud muna

hakitud talisibulat või rohelist sibulat

hakitud värsket kurki

hakitud värsket münti

krutoone ehk röstitud saiakuubikuid

vääris-oliiviõli

Valmistamine

Pane tükeldatud tomatid, kurk, paprika, saiatükid, küüslauk, šerriäädikas ja pool oliiviõlist kaussi. Maitsesta soolaga, sega, kata kinni ja lase 2 tundi jahedas maitsestuda. 

Siis pane kõik komponendid kannmikserisse ning püreesta ühtlaseks. Sega juurde ülejäänud oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Hõõru läbi peene sõela kaussi, siis maitsesta vajadusel uuesti. Kui supp on liiga paks, siis lisa veidi vett.

Hoia serveerimiseni külmkapis.

Serveerimiseks pane väikestesse kaussidesse või klaasidesse, nirista peale veidi šerriäädikat ning garneeri vastavalt soovile. Lisandid võid panna ka väikeste kaussidega lauale, et igaüks saaks siis vastavalt soovile meelepärast võtta.

Nipid ja soovitused:

  • Retsepti autor, Briti toidukirjutaja Angela Clutton, täpsustab, et šerriäädika asemel võib proovida ka head balsamico-äädikat, tomati-palsamiäädikat, vahtrasiirupiäädikat või kurgiäädikat. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR