1 kg tükeldatud hästi küpseid tomateid
1 kooritud ja tükeldatud kurk
1 tükeldatud roheline paprika (eemalda seemned)
80 g veidi tahket saia või sepikut
3 hakitud küüslauguküünt
3 sl head šerriäädikat
125 ml vääris-oliiviõli
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:hakitud keedetud muna
hakitud talisibulat või rohelist sibulat
hakitud värsket kurki
hakitud värsket münti
Pane tükeldatud tomatid, kurk, paprika, saiatükid, küüslauk, šerriäädikas ja pool oliiviõlist kaussi. Maitsesta soolaga, sega, kata kinni ja lase 2 tundi jahedas maitsestuda.
Siis pane kõik komponendid kannmikserisse ning püreesta ühtlaseks. Sega juurde ülejäänud oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Hõõru läbi peene sõela kaussi, siis maitsesta vajadusel uuesti. Kui supp on liiga paks, siis lisa veidi vett.
Hoia serveerimiseni külmkapis.
Serveerimiseks pane väikestesse kaussidesse või klaasidesse, nirista peale veidi šerriäädikat ning garneeri vastavalt soovile. Lisandid võid panna ka väikeste kaussidega lauale, et igaüks saaks siis vastavalt soovile meelepärast võtta.
Retsept siit.
Angela Cluttoni gazpacho
Pigem paksupoolne gazpacho, kus hea maitse annab kvaliteetne šerriäädikas.