500 g veisehakkliha
1 tl hakklihamaitseainet
1 sl (kuhjaga) nisujahu
1 muna
praadimiseks õli
1 hakitud küüslauguküüs
Tomatikaste:1 sibul
400 g värskeid tükeldatud tomateid või konservitud purustatud tomateid
200 g tomatipüreed
0.25 tl purustatud musta pipart
1 tl hakitud või kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed
1 tl hakitud või kuivatatud punet
0.5 tl soola
Tomatikaste: koori ja haki küüslauk ja sibul, prae paksupõhjalises potis klaasjaks. Lisa tomatipasta ja purustatud konservitud või värsked tomatid koos maitseainetega. Kata pott kaanega ning hauta kastet, kuni see veidi pakseneb.
Samal ajal valmista hakklihast, jahust, munast ja hakklihamaitseainest hakkmass ning vormi sellest märgade käte abil väikesed lihapallid. Kuumuta õli pannil ja prae lihapallid ümberringi pruuniks.
Lisa pruunistatud lihapallid kastmele ning hauta veel 5-10 minutit.
Samal ajal keeda valmis makaronid.
Pereköögi retsept (veebruar 2009). Pildi tegi Ilse Metsamaa.
väga maitsev, kuigi kasutasin hakklihamaitseaine asemel soola, musta pipart ja riivitud sibulat.
Tegin täna neid lihapalle õhtusöögiks ja mees küsis mult suurte imestunud silmadega, et miks ma pole seda sööki varem teinud- see on nii hea ju! :) Pean temaga nõustuma, oli tõesti maitsev. Lisasin tomatikastmele ka suhkrut, sest mulle meeldib selline magushapu kaste.
Hakklihamaitseainet mul kodus ei ole, kasutasin hoopis pitsamaitseainet. Tüümian oli samuti otsa saanud, selle asendasin siis basiilikuga. Mina lisasin ka kastmesse suhkrut, muidu oli liiga hapukas.
Karlssoni lihapallid tomatikastmes
Tomatikaste väikeste veisehakklihast lihapallidega, mis maitseb koos makaronidega eriti hästi lastele.