1,5 kg kondi ja nahaga kanakintse või poolkoibi
1 poolitatud apelsin
1 poolitatud sidrun
1 poolitatud laim
2 poolitatud ja viilutatud sibulat
8 viilutatud küüslauguküünt
2 Scotch bonnet või habanero tšillikauna
4 sl värskeid tüümianilehti
Hautise jaoks:5 sl külmpressitud oliiviõli
1,2 dl tomatipastat
2 ribadeks lõigatud punast ja 2 ribadeks lõigatud kollast paprikat
5 dl kanapuljongit
paar petersellioksa
Pane kanatükid suurde kaussi, maitsesta umbes 1 sl soolaga. Siis pigista peale apelsini, sidruni ja laimi mahl ning sega tsitrusemahlad kanatükkidega. Lisa sibul, küüslauk, tšilli ja tüümian. Sega hoolega. Kata kinni ja lase vähemalt 12 tundi ja kuni 48 tundi külmkapis maitsestuda.
Kuumuta ahi 180 C.
Võta kanatükid marinaadist välja, siis kurna marinaad läbi sõela väikesesse kaussi. Hoia alles nii marinaad kui ka "kuivad ained", mis sõelale jäävad.
Patsuta kanatükid köögipaberiga kuivemaks.
Kuumuta õli suures ahjupotis keskmisel kuumusel. Küpseta kanatükid kuldpruuniks (u 8 minutit, kanapoolkoibi pööra küpsemise ajal paar korda). Tõsta kanatükid taldrikule.
Alanda kuumust, lisa potti tomatipasta ja umbes 1,5 triiki teelusikatäit soola. Kuumuta segades umbes 3 minutit, kuni tomatipasta on tumedamaks muutunud.
Lisa paprikad ja sõelale jäänud marinaadiaeined. Kuumuta segades umbes 10 minutit, kuni paprikad veidi pehmenevad.
Pane kanatükid uuesti ahjupotti - nahk ülal ja ühekordse kihina. Kalla potti puljong ja kurnatud marinaad. Hauta 180-kraadises ahjus umbes tund aega, aeg-ajalt kanatükke pannileemega niisutades, kuni kaste on paksenenud ja kana täiesti pehme.
Garneeri hakitud peterselliga ja serveeri.
Poul Nan Sos (Haiiti kanaroog)
"Poul nan sos" tähendab "kana kastmes". Esmalt marineeritakse kana pikalt tsitruse-vürtsisegus, siis hautatakse koos paprikaga.