Malta köök on segu vahemerelistest Itaalia maitsetest ja Araabia maitsetest. Siingi on koos nii tomatikaste kui ka karripulber.
450 g hakkliha
1 sl õli
1 suur purk tomatikastet
5 dl keetmata riisi
0,5 tl karripulbrit
soola ja musta pipart
2 muna
2,5 dl riivitud juustu
5 dl vett
Kuumuta ahi 200C.
Pruunista hakkliha pannil õlis, siis lisa tomatikaste, maitsesta kergelt soola-pipraga ning lase umbes 20 minutit podiseda.
Võta ahjuvorm, kalla sinna keetmata riis. Tõsta peale hakkliha-tomatikaste, siis lisa karripulber ja maitsesta soola-pipraga.
Löö munad katki, lisa vormi. Sega läbi.
Lisa riivitud juust ja vesi, sega korralikult läbi.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni riis on küps.
Retsept mugandatud siit. Vaata ka seda varianti.
Täitsa mõnus roog. Karripulbrit lisasin teelusikatäie ja ilmselt võiks veelgi tõsta kogust. Kasutasin basmatiriisi.
Malta küpsetatud riisivorm (Ross il-Forn)
Malta köök on segu vahemerelistest Itaalia maitsetest ja Araabia maitsetest. Siingi on koos nii tomatikaste kui ka karripulber.