Malta küpsetatud riisivorm (Ross il-Forn)

Malta köök on segu vahemerelistest Itaalia maitsetest ja Araabia maitsetest. Siingi on koos nii tomatikaste kui ka karripulber.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g hakkliha

1 sl õli

1 suur purk tomatikastet

5 dl keetmata riisi

0,5 tl karripulbrit

soola ja musta pipart

2 muna

2,5 dl riivitud juustu

5 dl vett

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C.

Pruunista hakkliha pannil õlis, siis lisa tomatikaste, maitsesta kergelt soola-pipraga ning lase umbes 20 minutit podiseda.

Võta ahjuvorm, kalla sinna keetmata riis. Tõsta peale hakkliha-tomatikaste, siis lisa karripulber ja maitsesta soola-pipraga.

Löö munad katki, lisa vormi. Sega läbi.

Lisa riivitud juust ja vesi, sega korralikult läbi.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni riis on küps.  

Nipid ja soovitused:

  • Kasuta pikateralist riisi (nt basmati riisi). 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Vaata ka seda varianti.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.02.2023 19:20

Täitsa mõnus roog. Karripulbrit lisasin teelusikatäie ja ilmselt võiks veelgi tõsta kogust. Kasutasin basmatiriisi.