Röstitud papaia

Röstimine võimendab papaia naturaalsete suhkrute maitset.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 sl heledat muscovado suhkrut

0,25 tl ingveripulbrit

2 keskmise suurusega Solo papaiat

0,25 tl Cayenne'i pipart

1 sektoriteks lõigatud laim

Valmistamine

Kuumuta ahi 220 kraadini.

Sega suhkur ja ingver väikeses kausi. 

Lõika papaiad pikuti pooleks, uurista seemned seest. Aseta papaiad ahjupannile, lõikepind ülal. Puista ingveri-suhkrusegu ühtlaselt papaiapoolikutele. 

Küpseta 220-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni papaia on servadest pruuniks küpsenud. Papaia keskele koguneb küpsemise ajal siirup - pintselda sellega papaia servi. 

Puista igale papaiale veidi Cayenne'i. Serveeri laimisektoritega. 

Nipid ja soovitused:

  • Serveeri magustoiduna või lisandina. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR