Röstimine võimendab papaia naturaalsete suhkrute maitset.
2 sl heledat muscovado suhkrut
0,25 tl ingveripulbrit
2 keskmise suurusega Solo papaiat
0,25 tl Cayenne'i pipart
1 sektoriteks lõigatud laim
Kuumuta ahi 220 kraadini.
Sega suhkur ja ingver väikeses kausi.
Lõika papaiad pikuti pooleks, uurista seemned seest. Aseta papaiad ahjupannile, lõikepind ülal. Puista ingveri-suhkrusegu ühtlaselt papaiapoolikutele.
Küpseta 220-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni papaia on servadest pruuniks küpsenud. Papaia keskele koguneb küpsemise ajal siirup - pintselda sellega papaia servi.
Puista igale papaiale veidi Cayenne'i. Serveeri laimisektoritega.
Retsept mugandatud siit, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Röstitud papaia
Röstimine võimendab papaia naturaalsete suhkrute maitset.