Karrikana kookoskastmes

Kana kookoskastmes. Valmistamiseks vali maitsestamata või meemarinaadis kanaribad. Kuna roog on üsna tummine ja tugevamaitseline, siis serveeri kindlasti riisiga, mis maitset mahendab.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 sl õli

500 g (marineeritud) kanafileed või kanakintsuliha

2-3 sibulat

2-3 küüslauguküünt

1 tl soola

0,5 tl riivitud värsket ingverit

2-3 tl karripulbrit

näpuotsaga jahvatatud nelki

näpuotsaga jahvatatud kardemoni

näpuotsaga jahvatatud kaneeli

4 dl kookospiima

Serveerimiseks:

keedetud riisi

Valmistamine

Koori ja haki sibul ja küüslauk. Lõika kanafileed või -kintsuliha ribadeks. 

Kuumuta pannil õli. Lisa jaokaupa kanaribad ja pruunista liha pidevalt segades.

Lisa sibul ja küüslauk ja hauta klaasjaks (ära pruunista!). Maitsesta soola, ingveri, karri, kaneeli ja nelgiga.

Lisa kookospiim. Hauta, kuni pool vedelikust on aurustunud. Vajadusel maitsesta uuesti. Serveeri riisi ja mangotšatniga.

Ruokamaailma retsept (Broileria kookoskastikkeessa), mugandatud.

LISA KOMMENTAAR

Agne
postitatud 26.08.2013 17:17

Proovisin. Ilmselgelt on maitseaineid vähe. Samuti ei meeldi mulle Kardemon . Panin lisaks tsillimaitseainet ja mustapipart muidu oleks jäänud ikka väga lahja. Samuti kanale soola ja ka kastmesse rohkem soola. Ei ole just kõige ahvatlevam aga käis ka.

Pille
postitatud 20.03.2024 09:07

Dagris on aastaid tagasi sellise pildi saatnud:

Pille
postitatud 20.03.2024 09:48

Veel üks pilt minevikust, minu tehtud: