3 sl õli
500 g (marineeritud) kanafileed või kanakintsuliha
2-3 sibulat
2-3 küüslauguküünt
1 tl soola
0,5 tl riivitud värsket ingverit
2-3 tl karripulbrit
näpuotsaga jahvatatud nelki
näpuotsaga jahvatatud kardemoni
näpuotsaga jahvatatud kaneeli
4 dl kookospiima
Serveerimiseks:keedetud riisi
Koori ja haki sibul ja küüslauk. Lõika kanafileed või -kintsuliha ribadeks.
Kuumuta pannil õli. Lisa jaokaupa kanaribad ja pruunista liha pidevalt segades.
Lisa sibul ja küüslauk ja hauta klaasjaks (ära pruunista!). Maitsesta soola, ingveri, karri, kaneeli ja nelgiga.
Lisa kookospiim. Hauta, kuni pool vedelikust on aurustunud. Vajadusel maitsesta uuesti. Serveeri riisi ja mangotšatniga.
Ruokamaailma retsept (Broileria kookoskastikkeessa), mugandatud.
Proovisin. Ilmselgelt on maitseaineid vähe. Samuti ei meeldi mulle Kardemon . Panin lisaks tsillimaitseainet ja mustapipart muidu oleks jäänud ikka väga lahja. Samuti kanale soola ja ka kastmesse rohkem soola. Ei ole just kõige ahvatlevam aga käis ka.
Dagris on aastaid tagasi sellise pildi saatnud:
Veel üks pilt minevikust, minu tehtud:
Karrikana kookoskastmes
Kana kookoskastmes. Valmistamiseks vali maitsestamata või meemarinaadis kanaribad. Kuna roog on üsna tummine ja tugevamaitseline, siis serveeri kindlasti riisiga, mis maitset mahendab.