1-2 sl oliiviõli
1-2 hakitud sibulat
400 g veisehakkliha
2-3 sl kontsentreeritud tomatipastat
400 g konservitud purustatud tomateid + 2-3 dl vett
soovi korral pitsamaitseainet või paprikapulbrit
150 g maitsestamata toorjuustu
meelepärast riivitud juustu
soola ja musta pipart
Haki sibul, hauta pannil võis klaasjaks.
Lisa hakkliha, maitsesta soola-pipraga ja prae, kuni hakkliha on värvi muutnud.
Lisa tomatipasta, sega läbi. Maitsesta hakkliha näiteks paprikapulbri, grillmaitseaine, pitsamaitseaine vms.
Lisa purustatud tomatid, siis vesi (võid vee kallata tomatikonservipurki ja sealt pannile - siis ei lähe tilkagi tomatikonservi raisku).
Murra lasanjeplaadid pooleks, aseta pannile ja suru kergelt tomatikastme hulka.
Kata pann kaanega või fooliumiga ja lase tasasel tulel podiseda u 15 minutit.
Siis tõsta peale toorjuustukuhjakesed. Kuumuta kaane all 5 minutit.
Puista peale riivitud juust, kata veel kord kaanega ja hauta veel 5 minutit.
Serveeri.
Pannilasanje
Soomes paar aastat tagasi levinud retsept. Petab ära küll ja ahju ei pea sisse lülitama :)