Pannilasanje

Soomes paar aastat tagasi levinud retsept. Petab ära küll ja ahju ei pea sisse lülitama :)

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1-2 sl oliiviõli

1-2 hakitud sibulat

400 g veisehakkliha

2-3 sl kontsentreeritud tomatipastat

400 g konservitud purustatud tomateid + 2-3 dl vett

soovi korral pitsamaitseainet või paprikapulbrit

8 lasanjeplaati

150 g maitsestamata toorjuustu

meelepärast riivitud juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Haki sibul, hauta pannil võis klaasjaks. 

Lisa hakkliha, maitsesta soola-pipraga ja prae, kuni hakkliha on värvi muutnud. 

Lisa tomatipasta, sega läbi. Maitsesta hakkliha näiteks paprikapulbri, grillmaitseaine, pitsamaitseaine vms. 

Lisa purustatud tomatid, siis vesi (võid vee kallata tomatikonservipurki ja sealt pannile - siis ei lähe tilkagi tomatikonservi raisku).

Murra lasanjeplaadid pooleks, aseta pannile ja suru kergelt tomatikastme hulka.

Kata pann kaanega või fooliumiga ja lase tasasel tulel podiseda u 15 minutit. 

Siis tõsta peale toorjuustukuhjakesed. Kuumuta kaane all 5 minutit. 

Puista peale riivitud juust, kata veel kord kaanega ja hauta veel 5 minutit. 

Serveeri. 

Idee on Jaana Sanaksenaho oma, levis kulutulena Soome sotsiaalmeedias paar astat tagasi. Vaata nt siia, siit ja siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
 
LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 04.10.2022 13:37

Tegin koduse tomatihoidisega. Lihtne, kiire, maitsev!