Odessa borš

Paprika, kartulite ja salo-soolapekiga borš Odessa moodi. Täitsa lõpus lisatakse supile hakitud ürdi-soolapeki-küüslaugu segu.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg veiseliha (rinnatükk)

3 l vett

soola

5-7 tera musta pipart

2 suurt punast peeti

150 g soolatud seapekki (salo)

0,5 sl äädikat

kontsentreeritud tomatipastat

4 keskmise suurusega kartulit

2 punast (Bulgaaria) paprikat

500 g valget kapsast

2 porgandit

2 sibulat

2 petersellijuurt

4-5 küüslauguküünt

2 sl hakitud peterselli

2 sl hakitud tilli

väike loorberileht

Serveerimiseks:

hapukoort

Valmistamine

Pese veiseliha, pane suurde potti ja kalla peale vesi. Kuumuta keemiseni, koori pinnale tekkiv vaht, siis maitsesta soolaga ja lisa pipraterad. Keeda tasasel tulel 1,5-2 tundi. Võta liha puljongist välja, lõika väikesteks tükkideks ja pane sobiva suurusega kaussi ootele. 

Koori peet, riivi jämeda riiviga. 

Haki 50 g soolapekist, pane pannile ja lase sulada (kõrned võta kurnlusikaga välja). Lisa riivitud peet, piserda peale äädikas ja 1-2 sl puljogist. Kuumuta tasasel tulel 15-20 minutit, kuni peet on pehme. Siis sega juurde tomatipasta. 

Lõika kartulid neljaks või kuueks. Eemalda paprikatelt seemned, haki paprika jämedalt. Haki kapsas. Lisa kartulid, paprika ja kapsas potti leeme sisse ning lase 5-10 minutit podiseda.

Siis lisa potti hautatud peet. 

Haki 50 g soolapekist, pane pannile ja lase sulada (kõrned võta kurnlusikaga välja). Koori porgandid, sibul, petersellijuured ja haki peeneks. Prae soolapekis 5-7 minutit, siis lisa potti. Jätka keetmist tasasel tulel, kuni kartulid on pehmed. 

Purusta uhmris ülejäänud salo ehk soolapekk, hakitud küüslauk ja maitseroheline ühtlaseks pudruks. Lisa potti, lisa ka loorberileht ning eelnevalt keedetud ja tükeldatud liha. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega, keera tuli kinni ja lase supil 10 minutit tõmmata. 

Serveeri hapukoorega, kõrvale paku pampuški saiakesi. 

Loe veel:

Retsept siit, mugandatud.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 06.03.2022 10:56

Minule väga meeldis! Kartulid lõikasin pooleks ja seejärel neljaks (ehk kokku kaheksaks tükiks) ja soolapekki kasutasin vaid köögiviljade praadimisel (kokku 100 g), peale puistasin vaid hakitud maitserohelist ja küüslauku. Kõrvale muidugi pampuški.