15 g värsket või 7 g kuivpärmi
1 tl suhkrut
225 g käesooja vett
400 g (kõva) nisujahu
8 g peenikest meresoola
3 sl päevalilleõli
20 g (võimalikult värsket) küüslauku
peenelt hakitud värsket peterselli
1 klopitud muna määrimiseks
Valmista eelkergitusega tainas. Sega kausis käesoe vesi, pärm ja suhkur ühtlaseks (ehk kuni pärmi lahustumiseni). Sega juurde 200 g jahu, siis kata kauss toidukilega või kilest vannimütsikesega. Lase üleöö külmkapis või jahedas ruumis kerkida.
Järgmisel hommikul sega juurde ülejäänud jahu, samuti sool. Siis sõtku jahusel laual tainast seni, kuni see on sile ja käte küljest lahti lööb.
Jaota tainas 8 tükiks, vormi need pallikesteks.
Määri 24 cm läbimõõduga ümmargune ahjuvorm/koogivorm õliga, siis tõsta kuklid vormi sisse. Kata pealt toidukile või puhta rätiga ning lase soojas kohas kahekordseks kerkida.
Samal ajal kuumuta ahi 220°C.
Sega purustatud küüslauk 3 sl päevalilleõliga, sega juurde hakitud petersell ja maitseks veidi soola. Lase maitsestuda.
Kui kuklid on kenasti kerkinud, siis pintselda need pealt klopitud munaga, mis annab kuklitele kauni läike.
Seejärel küpseta 220-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit või kuni kuklid on seest küpsed ja pealt kaunilt kuldsed.
Võta ahjust välja, pintselda ürdi-küüslauguõliga. Serveeri kohe.
Olia Herculese retsept (ingl. k. olemas ka nt Nigella lehel)
Pampuški
Ukraina köögist pärit pehmed kuklid, mis on üle peitsitud ürdi-küüslauguõliga. Alusta kuklite valmistamist eelmisel õhtul.