200 g kooritud ja tikkudeks lõigatud punast peeti
200 g kooritud ja tükeldatud kartuleid
2 sl päevalilleõli
1 peenelt hakitud sibul
1 kooritud ja jämedalt riivitud porgand
1 hakitud punane paprika
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 kooritud ja riivitud lihatomat või 100 g hapendatud tomateid
0,5 ribastatud väiksemat valget kapsast
400 g purk konservitud punaseid neeruube (nõruta ja loputa)
soola ja musta pipart
Puljongi jaoks:500 g veisesaba või lühikesi rasvaseid veiseribisid
1 kooritud terve sibul
2,5 l külma vett
Serveerimiseks:100 g hapukoort
0,5 punti värsket tilli
pampuški kukleid
Alusta puljongist. Selleks pane liha, terve sibul, loorberileht ja vesi potti. Maitsesta kergelt soola-pipraga ja keeda tasasel tulel tund aega. Aeg-ajalt koori pinnale kogunev vaht.
Lisa potti riivitud peet ja tükeldatud kartul, maitsesta julgelt soola-pipraga. Keeda tasasel tulel 30 minutit.
Samal ajal kuumuta päevalilleõli pannil. Lisa sibul ja progand ja kuumuta keskmisel tulel aeg-ajalt segades 5-7 minutit või kuni porgand on pehme ja sibul hakkab karamelliseeruma.
Lisa sibulale-porgandile paprika ja tomatipasta, kuumuta segades veel 2 minutit.
Lisa lisa riivitud värsked või fermenteeritud tomatid. Sega läbi ja keeda kergelt kokku. Siis kalla segu potti puljongi hulka.
Viimasena lisa potti ribastatud kapasas ja oad. Keeda umbes 7 minutit.
Serveeri hapukoore, hakitud tilli ja pampuški kuklitega.
Retsept on mugandatud Olia Herculese raamatust "Mamoushka"
Ukraina borš (ubadega)
Inglismaal elava Ukraina koka Olia Herculese retsept. Olia boršisupi sees on lisaks tavapärastele köögiviljadele ka konservitud punaseid ube; puljongi keedab ta kas veisesabast või lühikestest ribidest.
Serveeri pampuški kuklitega.