Ukraina borš (ubadega)

Inglismaal elava Ukraina koka Olia Herculese retsept. Olia boršisupi sees on lisaks tavapärastele köögiviljadele ka konservitud punaseid ube; puljongi keedab ta kas veisesabast või lühikestest ribidest.

Serveeri pampuški kuklitega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g kooritud ja tikkudeks lõigatud punast peeti

200 g kooritud ja tükeldatud kartuleid

2 sl päevalilleõli

1 peenelt hakitud sibul

1 kooritud ja jämedalt riivitud porgand

1 hakitud punane paprika

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 kooritud ja riivitud lihatomat või 100 g hapendatud tomateid

0,5 ribastatud väiksemat valget kapsast

400 g purk konservitud punaseid neeruube (nõruta ja loputa)

soola ja musta pipart

Puljongi jaoks:

500 g veisesaba või lühikesi rasvaseid veiseribisid

1 kooritud terve sibul

1 loorberileht

2,5 l külma vett

Serveerimiseks:

100 g hapukoort

0,5 punti värsket tilli

pampuški kukleid

Valmistamine

Alusta puljongist. Selleks pane liha, terve sibul, loorberileht ja vesi potti. Maitsesta kergelt soola-pipraga ja keeda tasasel tulel tund aega. Aeg-ajalt koori pinnale kogunev vaht. 

Lisa potti riivitud peet ja tükeldatud kartul, maitsesta julgelt soola-pipraga. Keeda tasasel tulel 30 minutit.

Samal ajal kuumuta päevalilleõli pannil. Lisa sibul ja progand ja kuumuta keskmisel tulel aeg-ajalt segades 5-7 minutit või kuni porgand on pehme ja sibul hakkab karamelliseeruma. 

Lisa sibulale-porgandile paprika ja tomatipasta, kuumuta segades veel 2 minutit. 

Lisa lisa riivitud värsked või fermenteeritud tomatid. Sega läbi ja keeda kergelt kokku. Siis kalla segu potti puljongi hulka.

Viimasena lisa potti ribastatud kapasas ja oad. Keeda umbes 7 minutit. 

Serveeri hapukoore, hakitud tilli ja pampuški kuklitega.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Olia Herculese raamatust "Mamoushka"

LISA KOMMENTAAR