Suvikõrvitsa enchiladad (vegan)

Täistaimsed enchiladad on täidetud tofu, mustade ubade ja suvikõrvitsaga. Kõrvale paku laimi-kašuupähkli "hapukoort".

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl väärisoliiviõli

1 väiksem sibul

1 poblano tšilli

1 väiksem suvikõrvits

0,5 tl jahvatatud koriandriseemneid

0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid

2 purustatud küüslauguküünt

soola ja musta pipart

2,5 dl keedetud musti ube või konserviga

170 g kõvemat tofu juustu

3,75 dl tomatillo-salsat või muud salsat

8 maisitortiljat

Pähklikreem:

2,5 dl tooreid india pähkleid

2,5 dl vett

1 küüslauguküüs

2 sl värskelt pressitud laimimahla

u 0,25 tl soola

Peale:

4 sl hakitud punast sibulat

2-3 viilutatud redist

0,5 kuubikuteks lõigat avokaadot

1,2 dl hakitud värsket koriandrit

0,5 viilutatud Serrano või Jalapeño tšillit

8 laimiviilu

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C.

Alusta kašuupähkli-laimikreemist. Pane pähklid, vesi, küüslauk, laimimahl ja u 0,25 tl soola võimsasse kannmikserisse. Püreesta ühtlaseks. Hoia serveerimiseni külmas (see on hapukoore asendajaks). 

Valmista ette komponendid enchiladade jaoks: koori sibul, lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks; eemalda poblano tšillilt seemned, lõika tšilli ribadeks; lõika suvikõrvits pikuti pooleks, siis õhukesteks viiludeks; haki küüslauk; loputa ja nõruta mustad oad; patsuta tofu kuivemaks, siis murenda tükkideks. 

Kuumuta suurel pannil oliiviõli. Lisa sibul, poblano ja näpuotsaga soola ning prae umbes 5 minutit keskmisel kuumusel, kuni sibul pehmeneb.

Lisa suvikõrvits, koriander ja vürtsköömned ning prae veel 5 minutit, kuni suvikõrvitsaviilud on kuldsed.

Sega kiirde küüslauk, maitsesta soola-pipraga. Tõsta pann tulelt, sega juurde oad ja tofu.

Määri 23x33 cm ahjuvorm kergelt õliga, siis määri põhja u 1,5 dl tomatillo-salsat.

Soojenda tortiljad, siis tõsta iga tortilja keskele u 1,25 dl enchilada-täidist. Keera tortilja täidise ümber rulli ning aseta ahjuvormi, liitekoht allpool. 

Kalla ülejäänud 2,5 dl tomatillo-salsat tortiljadele, jättes veidi servadest kuivaks (siis lähevad krõbedaks). 

Kata pealt fooliumiga, siis küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. 

Eemalda foolium ja küpseta veel 10 minutit. 

Lase veidi jahtuda, siis nirista peale pool laimi-pähkli "hapukoorest".

Puista peale hakitud sibul, viilutatud redised, avokaadokuubikud, värske koriander ja jalapeño. Kaunista laimiviiluga.

Serveeri ülejäänud pähklikreemiga (ehk "hapukoorega").

Nipid ja soovitused:

  • Tortiljade soojendamiseks pane need 20 sekundiks mikrolaineahju või keera fooliumisse ja soojenda 10 minutit ahjus. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR