1 sl väärisoliiviõli
1 väiksem sibul
1 poblano tšilli
1 väiksem suvikõrvits
0,5 tl jahvatatud koriandriseemneid
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 purustatud küüslauguküünt
soola ja musta pipart
2,5 dl keedetud musti ube või konserviga
170 g kõvemat tofu juustu
3,75 dl tomatillo-salsat või muud salsat
Pähklikreem:2,5 dl tooreid india pähkleid
2,5 dl vett
2 sl värskelt pressitud laimimahla
u 0,25 tl soola
Peale:4 sl hakitud punast sibulat
2-3 viilutatud redist
0,5 kuubikuteks lõigat avokaadot
1,2 dl hakitud värsket koriandrit
0,5 viilutatud Serrano või Jalapeño tšillit
Kuumuta ahi 200°C.
Alusta kašuupähkli-laimikreemist. Pane pähklid, vesi, küüslauk, laimimahl ja u 0,25 tl soola võimsasse kannmikserisse. Püreesta ühtlaseks. Hoia serveerimiseni külmas (see on hapukoore asendajaks).
Valmista ette komponendid enchiladade jaoks: koori sibul, lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks; eemalda poblano tšillilt seemned, lõika tšilli ribadeks; lõika suvikõrvits pikuti pooleks, siis õhukesteks viiludeks; haki küüslauk; loputa ja nõruta mustad oad; patsuta tofu kuivemaks, siis murenda tükkideks.
Kuumuta suurel pannil oliiviõli. Lisa sibul, poblano ja näpuotsaga soola ning prae umbes 5 minutit keskmisel kuumusel, kuni sibul pehmeneb.
Lisa suvikõrvits, koriander ja vürtsköömned ning prae veel 5 minutit, kuni suvikõrvitsaviilud on kuldsed.
Sega kiirde küüslauk, maitsesta soola-pipraga. Tõsta pann tulelt, sega juurde oad ja tofu.
Määri 23x33 cm ahjuvorm kergelt õliga, siis määri põhja u 1,5 dl tomatillo-salsat.
Soojenda tortiljad, siis tõsta iga tortilja keskele u 1,25 dl enchilada-täidist. Keera tortilja täidise ümber rulli ning aseta ahjuvormi, liitekoht allpool.
Kalla ülejäänud 2,5 dl tomatillo-salsat tortiljadele, jättes veidi servadest kuivaks (siis lähevad krõbedaks).
Kata pealt fooliumiga, siis küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Eemalda foolium ja küpseta veel 10 minutit.
Lase veidi jahtuda, siis nirista peale pool laimi-pähkli "hapukoorest".
Puista peale hakitud sibul, viilutatud redised, avokaadokuubikud, värske koriander ja jalapeño. Kaunista laimiviiluga.
Serveeri ülejäänud pähklikreemiga (ehk "hapukoorega").
Retsept siit.
Suvikõrvitsa enchiladad (vegan)
Täistaimsed enchiladad on täidetud tofu, mustade ubade ja suvikõrvitsaga. Kõrvale paku laimi-kašuupähkli "hapukoort".