Maldoum al-batinjan

Baklažaanid ehk pommud lambalihapallidega. Roa võib eelmisel päeval valmis teha ja enne serveerimist uuesti üles soojendada.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg keskmise suurusega pommusid e. baklažaane

450 g noorlambast hakkliha või hakitud talleliha

6 punast tomatit

oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori baklažaanid, lõika 30 viiluks. Koori tomatid, lõika 30 viiluks. 

Riputa baklažaaniviiludele soola ja lase tunnike seista. Siis loputa, pigista liigsest veest kuivemaks. PIntselda mõlemalt poolt õliga ning grilli või prae mõlemalt poolt kulpruuniks. Pane kõrvale. 

Sega kausis lambahakkliha, u 0,5 tl soola ja u 0,25 tl musta pipart. Vormi hakkmassist u 30 lihapallikest, suru need veidi lapikuks. Laota tomativiilud suurele madalale ahjupannile. 

Aseta iga tomativiilu peale lihapallike, sellele praetud/grillitud baklažaaniviil. Korda (ehk lao kihiti). 

Kata pealt kinni, küpseta 180-kraadises ahjus 40-50 minutit. Lase 5 minutit puhata, siis serveeri. 

Kõrvale sobib nt nisuleib.

Loe veel:

Allikas: Nada Saleh "Seductive Flavours of the Levant" (2005)

LISA KOMMENTAAR