Burrata ja 'nduja dipp

'Nduja ja burrata dipp sobib hästi eelroaks. Küpseta grissini-kõrsikud ise või kasuta poest ostetud kõrsikuid või juuretisesaia.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

90 g 'nduja määrdevorsti

1 apelsini peenelt riivitud koor

460 g purk röstitud paprikaid (nõruta)

oliiviõli

3 viilutatud küüslauguküünt

4 viilutatud talisibulat

50 g Pecorino Romano juustu või muud kõvemat lambapiimajuustu

100 g burrata juustu

peotäis värsket siledalehist peterselli

Valmistamine

Kuumuta ahi 220°C. Tõsta 1 röstitud paprika kaunistamiseks kõrvale. 

Pane 'nduja, apelsinikoor ja ülejäänud paprikad köögikombaini, maitsesta soola-pipraga ja töötle ühtlaseks. 

Jaota 2 madala väikese ahjuvormi sisse. 

Kuumuta pannil õli, lisa küüslauk ja talisibul ja prae tasasel tulel 4-5 minutit või kuni küüslauk ja sibul on pehmed ja kergelt kuldsed. Jaota vormiroogadele. 

Lõika terve paprika ribadeks, jaota vormidele. Siis puista peale riivitud Pecorino juust.

Küpseta 220-kraadises ahjus 15 minutit, kuni 'nduja dipp on kuldne ja "mullitab". 

Jaota burrata juust ettevaatlikult kahe portsu vahel, puista peale petersell ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR