400 g värsket spinatit või spinat-ruutlehikulehti
500 g kodujuustu
250 g riivitud juustu (nt Emmentali)
Tomatikaste:1 sibul
praadimiseks võid ja õli
2-3 küüslauguküünt
2 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl jahvatatud kardemoni
1 tl karripulbrit
0,25 tl kaneeli
soola ja musta pipart
500 g konservitud purustatud tomateid
Alusta tomatikastmest. Koori ja haki sibul peeneks, prae see tasasel tulel või-õli segus klaasjaks.
Lisa purustatud küüslauk, seejärel vürtsid ja viimasena purustatud tomatid. Kuumuta keemiseni ja lase 10-15 minutit podiseda.
Pese spinatilehed hoolega külmas vees. Pane potti ja kuumuta, kuni spinat kokku kukub. Lase jahtuda, siis pigista hoolega kuivemaks. Soovi korral haki spinat kergelt.
Sega spinat, kodujuust ja riivitud juust.
Kuumuta ahi 180C.
Pane lasanje kokku. Määri ahjuvorm võiga, pane põhjale kiht tomatikastet. Siis kiht lasanjeplaate, millele laota spinati-juustusegu. Siis tomatikaste, lasanjeplaadid, spinati-juustusegu. Korda, kõige peale jääb spinati-juustusegu.
Kata vorm fooliumiga. Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 40 minutit. Siis eemalda foolium ja küpseta veel veidi, kuni lasanje on pealt kenasti kuldne.
Võta ahjust välja, lase veidi taheneda. Siis lõika tükkideks ja serveeri koos värske salatiga.
Retsept on mugandatud Taani ajakirjast Spis Bedre (november 2006)
Köögiviljalasanje
Värske spinati ja kodujuustuga lasanje, kus kastmeks kergelt vürtsikas tomatikaste. Vegetaarne.