Köögiviljalasanje

Värske spinati ja kodujuustuga lasanje, kus kastmeks kergelt vürtsikas tomatikaste. Vegetaarne.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g värsket spinatit või spinat-ruutlehikulehti

500 g kodujuustu

250 g riivitud juustu (nt Emmentali)

lasanjeplaate

Tomatikaste:

1 sibul

praadimiseks võid ja õli

2-3 küüslauguküünt

2 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl jahvatatud kardemoni

1 tl karripulbrit

0,25 tl kaneeli

soola ja musta pipart

500 g konservitud purustatud tomateid

Valmistamine

Alusta tomatikastmest. Koori ja haki sibul peeneks, prae see tasasel tulel või-õli segus klaasjaks. 

Lisa purustatud küüslauk, seejärel vürtsid ja viimasena purustatud tomatid. Kuumuta keemiseni ja lase 10-15 minutit podiseda.

Pese spinatilehed hoolega külmas vees. Pane potti ja kuumuta, kuni spinat kokku kukub. Lase jahtuda, siis pigista hoolega kuivemaks. Soovi korral haki spinat kergelt. 

Sega spinat, kodujuust ja riivitud juust.

Kuumuta ahi 180C.

Pane lasanje kokku. Määri ahjuvorm võiga, pane põhjale kiht tomatikastet. Siis kiht lasanjeplaate, millele laota spinati-juustusegu. Siis tomatikaste, lasanjeplaadid, spinati-juustusegu. Korda, kõige peale jääb spinati-juustusegu. 

Kata vorm fooliumiga. Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 40 minutit. Siis eemalda foolium ja küpseta veel veidi, kuni lasanje on pealt kenasti kuldne.

Võta ahjust välja, lase veidi taheneda. Siis lõika tükkideks ja serveeri koos värske salatiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis oli kardemoni ja kaneeli topelt. 
  • Võid kasutada ka külmutatud spinatit. Vali siis lehed, mitte hakitud spinat. Sulata (nt mikrolaineahjus) ja pigista kuivemaks. 

Loe veel:

 Retsept on mugandatud Taani ajakirjast Spis Bedre (november 2006)

LISA KOMMENTAAR