1,5 kg talle koodilõike
soola ja musta pipart
4 sl oliiviõli
2 suurt sibulat
70 g kontsentreeritud tomatipastat
500 ml punast veini
500 ml kanapuljongit
kuivatatud punet soovi korral
Kuumuta ahi 160C.
Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel viiludeks. Koori porgandid või kaabi puhtaks, siis lõika umbes 2 cm juppideks (soovi korral väikese nurga all). Lõika sellerivarred 2 cm juppideks. Koori küüslauguküüned, suru noaseljaga katki.
Kuumuta suures malmpotis õli keskmisel tulel. Lisa tallekoodid, maitsesta soola-pipraga ja prae koodilõigud mõlemalt pooolt kuldseks. Vajadusel tee seda jaokaupa. Siis tõsta pruunistatud liha taldrikule ootele.
Lisa potti vajadusel veel veidi õli, seejärel viilutatud sibul ja prae segades 3-4 minutit.
Siis lisa porgand ja varsseller ja prae segades u 7 minutit.
Siis lisa potti küüslauk, kuumuta läbi. Sega juurde tomatipasta.
Lisa potti puljong ja punane vein (kokku umbes liiter - vastavalt olukorrale võid lisada rohkem veini ja vähem puljongit või vastupidi). Sega hoolega läbi.
Lisa potti ürdid ja pruunistatud lambaliha. Maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega ja tõsta 160-kraadisesse ahju valmima.
Roog vajab 1,5-2 tundi ahjus. Kontrolli vahepeal, et vedelik otsa ei saa - vajadusel lisa veel puljongit või veini või vett.
Osso buco tallekoodiga
Meie kasutasime talle koodilõike, aga võib teha ka tervete tallekootidega.