Risotto alla Milanese

Safraniga maitsestatud klassikaline itaalia risoto, mida serveeritakse osso buco kõrvale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 dl risotoriisi (Arborio)

60-100 g võid

0.5 tl safraniniidikesi

1 hakitud sibul

luuüdi soovi korral

0.75 dl kuiva valget veini

1.5 l kana- või köögiviljapuljongit

100 g riivitud parmesani

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sulata pool võist paksupõhjalises potis, lisa safran ja kuumuta 1 minut. Lisa hakitud sibul (ja luuüdi) ning hauta tasasel tulel 10 minutit, kuni sibul on pehme.

Lisa riis ja kuumuta 1-2 minutit. Lisa vein ja veidi soola. Sega korra hästi kergelt, siis hauta tasasel tulel ilma kaaneta potis 10-15 minutit, kuni vein on riisi sisse imendunud.

Nüüd lisa kulbitäis keeva puljongit ja keeda tasasel tulel, kuni puljong on imendunud, aga riis on veel niiske. Jätka samal moel kulbikaupa puljongi lisamist, kuni riis on küps, aga ikka veel veidi kreemjas. Õige risoto on selline vedelapoolne, mitte väga pudrune.

Sega vajadusel aeg-ajalt lõpupoole, et riis põhja ei kõrbeks.

Kui riis on küps, tõsta pott tulelt. Sega juurde ülejäänud või ja parmesan. Kata pott kaanega ja lase 5 minutit haududa omas kuumuses. Maitsesta ja serveeri. Laual lisa roale veel rohkelt riivitud parmesani.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Liiseli
postitatud 11.06.2008 09:41

Tegin ka kanapuljongi ise. Maitses loomulikult hea.

Karolin
postitatud 04.07.2012 21:17

Suurepärane! Väga meeldis!

Kokk
postitatud 05.01.2016 19:32

Väga hea retsept!

Ilse
postitatud 27.01.2018 16:08

Maitsev, luuüdi annab asjale palju juurde!

Maalt ja hobusega
postitatud 06.03.2019 11:58

Maitsev!

hennu
postitatud 27.10.2021 10:10

Supe good