Sri Lanka oakarri

Õisubadega (ingl. k. runner beans) karriroog. Veganlik ja vürtsikas.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 hakitud väike sibul

0,25 tl kollajuurt ehk kurkumit

kooritud ja hakitud ingverijuurt

4 küüslauguküünt

2 sl rapsiõli

2 tl musti sinepiseemneid

5 värsket karrilehte

1 sl mahedamaitselist karripulbrit

400 g kookospiima

4 nelki

1 kaneelikoor

1 kuivatatud punane tšillikaun

300 g õisoakaunu

1 laimi mahl

1 tl garam masala vürtsisegu

värsket koriandrit

Serveerimiseks:

riisi

rotit

Valmistamine

Pane kannmikserisse sibul, kollajuur, ingver, küüslauk ja 1 sl õli. Maitsesta soolaga. Töötle ühtlaseks. 

Kuumuta pannil teine lusikatäis õli. Lisa sinepiseemned ja karrilehed, kuumuta, kuni need praksuvad. Siis lisa kannmikseris peenestatud pasta ja kuumuta, kuni segu pakseneb.

Sega juurde karripulber, siis lisa kookospiim. Lisa nelk, kaneel ja tšillikaun. Kuumuta keemiseni.

Lisa tükeldatud oakaunad, lase 15 minutit podiseda, kuni oad on pehmed.

Maitsesta laimimahlaga, siis lisa garam masala. Sega, tõsta pann tulelt ja lisa koriander. 

Serveeri riisi ja roti-saiadega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR