Sandra nori-vorstid

Sanda Vungi retsept ja fotod. Vaata Sandra vegan-retsepte Taimetoit.ee lehelt ja teisi retsepte Hing ja Toit lehelt.

Kogus
8-10 tk
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

10 kuhjaga sl keedetud odrakruupe või odratangu

4 sl õli praadimiseks

3 sibulat

näpuotsaga soola

2 tl kuivatatud majoraani e. vorstirohtu

1 tl riivitud muskaatpähklit

näpuotsaga rosmariini

näpuotsaga kaneeli

maitse järgi sojakastet

2 x 400 g purki konservitud musti ube või muid konservube

4 sl nisujahu või muud jahu

8-10 nori lehte

Valmistamine

Keeda odratangud magedas vees pudruks (umbes ¾ kruusitäis tange). Vala kuumale pannile õli ning lisa peeneks hakitud sibul. Prae paar minutit ja lisa natuke soola. Prae veel paar minutit. Seejärel lisa majoraan, muskaatpähkel, rosmariin ja kaneel. Sega ning lisa sojakaste. Prae veel minutike. Võta pann tulelt. Lisa pannil praadinud segu tangupudrule. Sega korralikult läbi. Kurna ja loputa mustad oad, tee näppudega pudruks ja lisa tangupudrule. Lisa ka jahu ning vastavalt maitsele sojakastet. Sega kõik väga korralikult läbi. Maitse ja lisa vajadusel sojakastet, sest sisu peab jääma maitserikas.

Võta nori leht, määri karedamale poolele ühtlaselt umbes 1,5 supilusikatäit täidist. Keera leht pikaks vorstikeseks. Jätka, kuni täidis on otsas. Määri vorstikesed pealt õliga ja aseta kuuma ahju 200 kraadi juurde umbes 15-minutiks küpsema. Jälgi, et vorstid katki ei küpseks. Kui see hakkab juhtuma, võta need ahjust välja, nad on selleks ajaks kindlasti valmis. Katki küpsenud vorstid on endiselt väga maitsvad, lihtsalt mitte nii nägusad :)

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta odrakruupide asemel tatart; kasuta gluteenivaba tamari sojakastet ja lisa lõpus meelepärast gluteenivaba jahu (maisijahu, riisijahu vms)

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR