15 g värsket ingverit
2 tomatit (200 g)
1 punane tšillikaun
1 sl vahtrasiirupit
40 ml sojakastet
60 ml oliiviõli
soola ja musta pipart
350 g keedetud riisi (u 120 g keetmata)
2 x 160 g oliiviõliga tuunikalakonservi
3,5 sl hakitud värsket murulauku (u 10 g)
2,5 sl hakitud värsket koriandrit (u 10 g)
2 laimi
30 g ise tehtud või ostetud röstitud sibulahelbeid soovi korral
soovi korral tšilliõli
Koori ja haki küüslauk. Koori ja haki ingver. Tükelda punane tšilli (soovi korral eemalda seemned). Haki maitseroheline.
Pane küüslauk, ingver, tomatid, tšilli, vahtrasiirup ja sojakaste köögikombaini. Lisa 0,25 tl soola ja peenesta ühtlaseks kastmeks.
Kuumuta vokkpann või suurem praepann tugeval tulel, lisa 1/3 kastmest ja prae segades 3 minutit, kuni kaste pakseneb.
Lisa keedetud riis ja 2 sl õli, prae aeg-ajalt segades 8 minutit, kuni riis on kergelt kuldpruun ja krõbe.
Sega juurde ülejäänud kaste, nõrutatud tuunikala, maitseroheline ja 1 sl laimimahla.
Jaota kahele taldrikule, puista peale röstsibul ja kõrvale laimisektorid. Soovi korral nirista peale ka veidi tšilliõli.
Retsept siit.
Praetud riis tuunikalaga
Soovi korral võid kastme varem valmis teha, siis valmib hiljem roog väga kiiresti. Lisaks mainitud ürtidele (murulauk ja koriander) võid kasutada ka basiilikut, tilli või peterselli. Yotam Ottolenghi ise kasutab siin lühiteralist pruuni riisi. Riis peab olema kindlasti korralikult jahtunud.