500 g sea kõhutükk
1 l kuuma köögivilja- või kanapuljongit
pöidlasuurune jupp ingverijuurt
Kaste:2 sl taimeõli
soola ja musta pipart
pöidlasuurune jupp ingverijuurt
1 punane tšillikaun
2 sl mett
1 sl Shaoxingi riisiveini
2 sl pruuni suhkrut
3 sl sojakastet
Peale:2 talisibula või rohelise sibula vart
Lõika seakõht kaheks tükiks. Pane koos puljongi, peenelt hakitud ingveri ja kooritud-poolitatud küüslauguküüntega potti. Kuumuta keemiseni, siis kata kaanega, alanda kuumust ja hauta 30 minutit.
Keera tuli kinni, võta seakülg leemest välja. (Leem hoia soovi korral alles).
Lõika sealiha ampsusuurusteks tükkideks.
Haki ingver ja tšilli peeneks. sega väikeses kausis koos ülejäänud kastmeainetega (v.a. õli).
Pane praepannile 1 sl õli. Lisa seakõhutükid, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta tugeval tulel, kuni lihatükid pruunistuvad.
Nüüd kalla pannile kastmeained ja jätka praadimist, aeg-ajalt segades, kuni seakõhutükid on kleepuvad ja kuldpruuni värvi.
Tõsta tulelt, puista peale hakitud roheline sibul
Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kleepuv seakõht
See hiinapärane roog seakõhust (pork belly) on korraga nii soolane kui magus ja võrratult pehme.