Kleepuv seakõht

See hiinapärane roog seakõhust (pork belly) on korraga nii soolane kui magus ja võrratult pehme.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g sea kõhutükk

1 l kuuma köögivilja- või kanapuljongit

pöidlasuurune jupp ingverijuurt

3 küüslauguküünt

Kaste:

2 sl taimeõli

soola ja musta pipart

pöidlasuurune jupp ingverijuurt

1 punane tšillikaun

2 sl mett

1 sl Shaoxingi riisiveini

2 sl pruuni suhkrut

3 sl sojakastet

Peale:

2 talisibula või rohelise sibula vart

Valmistamine

Lõika seakõht kaheks tükiks. Pane koos puljongi, peenelt hakitud ingveri ja kooritud-poolitatud küüslauguküüntega potti. Kuumuta keemiseni, siis kata kaanega, alanda kuumust ja hauta 30 minutit. 

Keera tuli kinni, võta seakülg leemest välja. (Leem hoia soovi korral alles). 

Lõika sealiha ampsusuurusteks tükkideks. 

Haki ingver ja tšilli peeneks. sega väikeses kausis koos ülejäänud kastmeainetega (v.a. õli). 

Pane praepannile 1 sl õli. Lisa seakõhutükid, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta tugeval tulel, kuni lihatükid pruunistuvad.

Nüüd kalla pannile kastmeained ja jätka praadimist, aeg-ajalt segades, kuni seakõhutükid on kleepuvad ja kuldpruuni värvi.

Tõsta tulelt, puista peale hakitud roheline sibul 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 15.11.2020 09:21

Hästi lihtne ja kiirelt valmiv! Ma arvan, et hakkan seda tihti tegema. Võibolla teinekord lisan sishuani pipart ka veel lisaks. Aga väga mõnus roog!

Merx
postitatud 28.11.2020 14:41

Isver, see kõlab niiiiiii hästi. Tahan!!!