1 šalottsibul või pool väikest sibulat
2 cm jupp ingverijuurt
näpuotsaga koriandriseemneid
1 tl soola
1 roheline tšillikaun
1 laimi mahl
peotäis värsket münti
2 peotäit koriandrit
1,5 sl taimeõli
1 tükeldatud suurem tomat
0,25 tl tšillipulbrit
0,25 tl vürtsköömneid
400 g keedetud ja tükeldatud varajasi kartuleid
400 g purk konservitud kikerherneid
2 tl mangotšatnit
Kaste:2 sl maitsestamata jogurtit
0,5 tl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid
0,25 tl vürtsköömneid
0,25 tl kaneeli
Pane kooritud ja tükeldatud sibul, viilutatud ingverijuur, koriandriseemned, sool, seemnetest puhastatud roheline tšilli, laimimahl ja peotäis münti ning peotäis koriandrit köögikombaini. Töötle pastaks.
Prae pool pastast õlis kergelt läbi, siis lisa tükeldatud tomat, tšillipulber ja jahvatatud vürtsköömned. Kuumuta veel minut aega.
Lisa keedetud ja tükeldatud kartulid ning loputatud kikerherned. Prae 2 minutit, siis sega juurde mangotšatni.
Sega juurde teine peotäis koriandrit, törtsuta peale ülejäänud rohelisest pastast.
Kastme jaoks sega jogurt, fenkoliseemned, jahvatatud kaneel ja jahvatatud vürtsköömned ning sool. Kalla salatile vahetult enne serveerimist.
Retsept siit.
Indiapärane kartuli-kikerhernesalat
Vürtside asemel võid kasutada ka garam masala vürtsisegu või karripulbrit.