Indiapärane kartuli-kikerhernesalat

Vürtside asemel võid kasutada ka garam masala vürtsisegu või karripulbrit.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 šalottsibul või pool väikest sibulat

2 cm jupp ingverijuurt

1 küüslauguküüs

näpuotsaga koriandriseemneid

1 tl soola

1 roheline tšillikaun

1 laimi mahl

peotäis värsket münti

2 peotäit koriandrit

1,5 sl taimeõli

1 tükeldatud suurem tomat

0,25 tl tšillipulbrit

0,25 tl vürtsköömneid

400 g keedetud ja tükeldatud varajasi kartuleid

400 g purk konservitud kikerherneid

2 tl mangotšatnit

Kaste:

2 sl maitsestamata jogurtit

0,5 tl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid

0,25 tl vürtsköömneid

0,25 tl kaneeli

Valmistamine

Pane kooritud ja tükeldatud sibul, viilutatud ingverijuur, koriandriseemned, sool, seemnetest puhastatud roheline tšilli, laimimahl ja peotäis münti ning peotäis koriandrit köögikombaini. Töötle pastaks. 

Prae pool pastast õlis kergelt läbi, siis lisa tükeldatud tomat, tšillipulber ja jahvatatud vürtsköömned. Kuumuta veel minut aega.

Lisa keedetud ja tükeldatud kartulid ning loputatud kikerherned. Prae 2 minutit, siis sega juurde mangotšatni.

Sega juurde teine peotäis koriandrit, törtsuta peale ülejäänud rohelisest pastast. 

Kastme jaoks sega jogurt, fenkoliseemned, jahvatatud kaneel ja jahvatatud vürtsköömned ning sool. Kalla salatile vahetult enne serveerimist. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR