4 x 120 g valge kalafilee portsjontükki - nt
1 laimi mahl
1 väike sibul
1,5 tl Barbadose maitsesoola
120 g nisujahu
100 g värsket riivsaia
1 tl Kariibi karripulbrit
1 tl Cayenne'i pipart
suur näpuotsatäis valget pipart
2-3 sl õli praadimiseks
Bataadifriikad:2 suurt maguskartulit e. bataati
2 sl oliiviõli
0,5 tl Cayenne'i pipart
Barbadose maitsesoola maitse järgi
Musta oa salsa:400 g purk konservube -
ideaalis musti ube
0,5 punast tšillikauna
1 tl värsket tüümiani
peotäis värsket koriandrit
1 laimi mahl
1 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
Alusta friikatest. Kuumuta ahi 220C.
Lõika maguskartulid kangideks või sektoriteks. Laota ahjupannile, piserda õli ja maitsesta Cayenne'iga. Sega läbi, siis küpseta 220-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni friikad on krõbedad.
Salsa jaoks nõruta ja loputa konservitud mustad oad. Haki küüslauk, tšilli, tomatid, viiluta talisibul kerge nurga all. Haki tüümian ja koriander.
Sega kausis mustad oad, talisibul, küüslauk, tšilli, tomatid. Lisa hakitud ürdid, laimimahl ja oliiviõli, maitsesta soola-pipraga ja sega uuesti.
Hõõru kalafileed laimimahlaga, siis loputa ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Pane kaussi.
Pane sibul, tšilli, küüslauk ja 0,5 tl "Barbadose soola" väikesesse köögikombaini ning töötle ühtlaseks pastaks. Kalla kalale, sega ja lase kalal 10 minutit maitsestuda.
Sega paneeringu jaoks jahu, riivsai, karripulber, Cayenne, valge pipar ja ülejäänud 1 tl "Barbadose soola" sügaval taldrikul.
Kaabi kalafileedelt liigne marinaad, siis veereta kala riivsaiapaneeringus.
Kuumuta õli keskmisel kuumusel suurel praepannil. Prae kalafileesid 2-3 minutit ühelt ja 2-3 minutit teiselt poolt, kuni need on kenasti kuldpruunid. Tõsta praetud kalafileed korraks köögipaberile tahenema.
Võta maguskartulifriikad ahjust välja, maitsesta Barbadose soolaga. Serveeri kohe koos kuumade praetud kalafileede ning musta oa salsaga.
Retsept on briti toidukirjutaja ja koka Ainsley Harriotti raamatust "Ainsley's Caribbean Kitchen: Delicious, Feelgood Home Cooking From the Sunshine Islands" (2019)
Barbadose kalaroog
Kariibimere saarelt pärit kalarooga serveeritakse maguskartuli- ehk bataadifriikate ning musta oa salsaga.