Malaisia lambalihahautis

Eksootiliste vürtidega lambaliharoog. Kasuta nt kondita kintsu- või abaliha. Kõrvale sobib hästi keedetud riis.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 tera kardemoni

1 tl vürtsköömneid

0.5-1 tl tšillipulbrit

2 sl jahvatatud koriandriseemneid

1 sl paprikapulbrit

5 cm värsket ingverijuurt

3 küüslauguküünt

3 sibulat

3 sl õli

1.3 kg kondita lambaliha (nt kintsu- või abaliha)

4.25 dl vett

1 kaneelikoor

1 tähtaniis

soola ja musta pipart

4 dl kookospiima

1 peotäis värskeid mündilehti

Serveerimiseks:

riisi

Valmistamine

Peenesta uhmris kardemoniseemned, vürtsköömned ja tšillihelbed, sega juurde jahvatatud koriander ja paprika.

Haki ingverijuur, küüslauguküüned ja 2 sibulat. Püreesta sauseguriga või köögikombainis ühtlaseks pastaks. Lisa maitseainesegu ja sega ühtlaseks.

Viiluta kolmas sibul ning hauta pannil kuumas õlis 5 minutit, kuni sibul on kuldne. Lisa maitseaine-sibulapasta ja kuumuta veel 5 minutit, kuni segu on tumenenud.

Lisa ampsusuurusteks tükkideks lõigatud lambaliha pannile ja sega hoolega, nii et lambaliha oleks maitseainetega kaetud.

Lisa vesi, kaneelikoor ja tähtaniis ning kuumuta keemiseni. Maitsesta rohke soola ja pipraga, kata pann kaanega ja hauta 1,5 tundi, kuni lambaliha on hästi pehme. Viimane pool tundi hauta ilma kaaneta, nii et haudevedelik pakseneks veidi.

[Nüüd võib roa maha jahutada ja kuni 3 kuuks sügavkülmutada].

Sega juurde kookospiim ja hauta 5 minutit. Kontrolli maitset ja vajadusel lisa veel soola. Haki mündilehed ja lisa roale ning serveeri riisiga.

Sobib hästi näiteks jõhvika-pistaatsiariisi juurde.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (December 2002, Malaysian spiced lamb with coconut and mint), pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 23.03.2011 11:35

imehea!