Jõhvika-pistaatsiariis

Jõhvikate ja pistaatsiapähklitega täiendatud basmati riis sobib hästi erinevate idamaiste roogade lisandiks.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g basmatiriisi

1,2 l vett

safranit

100 g kuivatatud jõhvikaid või hapukirsse

1 tl soola

50 g kooritud pistaatsiapähkleid

Valmistamine

Loputa riis jooksva vee all hoolikalt.

Pane riis potti koos vee, safrani, jõhvikate ja soolaga. Kuumuta keemiseni, sega ja kata kaanega.

Hauta tasasel tulel 12 minutit, kuni riis on pehme.

Tõsta riis serveerimisnõusse ja puista peale pistaatsiapähklid.

Sobib idamaiste roogade, nt Malaisia lambalihahautise juurde.

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (December 2002, Cranberry and pistachio rice, Mary Cadogani retsept). Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 29.12.2010 20:17

Safranit panin, kuid sai ilmselt vähe, sest värvis eriti tunda ei andnud. Maitses hea:)