Jõhvikate ja pistaatsiapähklitega täiendatud basmati riis sobib hästi erinevate idamaiste roogade lisandiks.
500 g basmatiriisi
1,2 l vett
safranit
100 g kuivatatud jõhvikaid või hapukirsse
1 tl soola
50 g kooritud pistaatsiapähkleid
Loputa riis jooksva vee all hoolikalt.
Pane riis potti koos vee, safrani, jõhvikate ja soolaga. Kuumuta keemiseni, sega ja kata kaanega.
Hauta tasasel tulel 12 minutit, kuni riis on pehme.
Tõsta riis serveerimisnõusse ja puista peale pistaatsiapähklid. Sobib idamaiste roogade, nt Malaisia lambalihahautise juurde. Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (December 2002, Cranberry and pistachio rice, Mary Cadogani retsept). Pildi tegi ÜLLEKAS.
Safranit panin, kuid sai ilmselt vähe, sest värvis eriti tunda ei andnud. Maitses hea:)
Jõhvika-pistaatsiariis
Jõhvikate ja pistaatsiapähklitega täiendatud basmati riis sobib hästi erinevate idamaiste roogade lisandiks.