Pitsa sojahakklihaga

Lihavaba pitsa.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Pitsapõhi:

250 g presspärmi

2 dl vett

1 tl soola

3 sl rüpsiõli

5 dl e. 300 g nisujahu

Pitsakate:

0,5 dl rüpsiõli

1 sibul

1 porgand

0,5 punast paprikat

3 tomatit

2 küüslauguküünt

2 tl paprikapulbrit

2 dl tomatipastat

2 dl tumedat sojahakkliha

3 dl vett

0,5 tl purustatud musta pipart

1 sl sojakastet

1 tl soola

1 tl kuivatatud punet

1 tl kuivatatud basiilikut

Peale:

3-4 dl riivitud juustu (pitsajuust)

Valmistamine

Pitsapõhi: lahusta pärm käesoojas vees. Lisa sool ja õli, siis sega juurde jahu ja sõtku tainas ühtlaseks. Lase puhta köögiräti all 30 minutit kerkida. 

Rulli jahusel laual tainarulli abil ahjuplaadi suuruseks või 2 väiksemat ketast.

Kate: haki sibul. Koori porgand, riiivi jämedalt või viiluta õhukeselt. Lõika paprika ja tomatid kuubikuteks. 

Kuumuta pannil õli. Lisa paprikapulber, sibul, porgand, paprika ja purustatud küüslauk. Prae veidi, siis lisa sojahakkliha ja tomatipasta ning prae veel mõned minutid. 

Lisa vesi ja ülejäänud maitseained. Hauta kastet u 15 minutit. 

Jaota soja-bolognese pitsapõhjale, puista peale riivitud juust. 

Küpseta 220-kraadises ahjus u 20 minutit. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR