Aprikoosi-kanahakklihapallid

Kergelt magusa maitsenüansiga hakklihapallid, väidetavalt Austraalia lastega perede suur lemmik.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kanahakkliha

4 sl Panko riivsaia

2 sl hakitud rohelist sibulat või talisibulat

2 tl Maroko ras el hanout maitseainesegu

1 muna

1 purustatud küüslauguküüs

4 sl külmpressitud oliiviõli

1 sektoriteks lõigatud sibul

40 g Prantsuse sibulasupi segu

1 sl nisujahu

250 ml aprikoosinektarit

125 ml kanapuljongit

2 sl hakitud siledalehist peterselli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

aurutatud rohelisi aedube

keedetud pikateralist riisi

Valmistamine

Pane kanahakkliha, riivsai, roheline sibul, maitseainesegu, muna ja küüslauk kaussi. Maitsesta soola-pipraga ja sega hoolega. Vormi hakkpallideks, võttes umbes 4 sl hakklihasegu ühe hakklihapalli jaoks. 

Kuumuta suurel praepannil tugeval tulel 2 sl õli. Küpseta hakklihapallid kahes jaos, praadides neid umbes 5 minutit või kuni need on ümberringi pruunistunud. Vajadusel lisa veel veidi õli. Valmis lihapallid tõsta taldrikule ootele. Prae samal moel ka ülejäänud lihapallid ja tõsta samuti ootele.

Kuumuta ülejäänud õli samal pannil keskmisel tulel. Lisa hakitud sibul ja prae segades umbes 5 minutit, kuni sibul on pehmemenud. 

Lisa sibulasupisegu ja jahu ning kuumuta segades 30 sekundit. Sega juurde aprikoosinektar ja puljong. Maitsesta pipraga, kuumuta keemiseni ja lisa petersell.

Pane pruunistatud lihapallid uuesti pannile. Hauta neid umbes 10 minutit, kuni kaste on paksenenud ja hakklihapallid läbinisti küpsed. 

Serveeri roheliste ubade ja riisiga, kaunistuseks puista peale veel veidi peterselli.

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR