500 g kanahakkliha
4 sl Panko riivsaia
2 sl hakitud rohelist sibulat või talisibulat
2 tl Maroko ras el hanout maitseainesegu
1 muna
1 purustatud küüslauguküüs
4 sl külmpressitud oliiviõli
1 sektoriteks lõigatud sibul
40 g Prantsuse sibulasupi segu
1 sl nisujahu
250 ml aprikoosinektarit
125 ml kanapuljongit
2 sl hakitud siledalehist peterselli
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:aurutatud rohelisi aedube
keedetud pikateralist riisi
Pane kanahakkliha, riivsai, roheline sibul, maitseainesegu, muna ja küüslauk kaussi. Maitsesta soola-pipraga ja sega hoolega. Vormi hakkpallideks, võttes umbes 4 sl hakklihasegu ühe hakklihapalli jaoks.
Kuumuta suurel praepannil tugeval tulel 2 sl õli. Küpseta hakklihapallid kahes jaos, praadides neid umbes 5 minutit või kuni need on ümberringi pruunistunud. Vajadusel lisa veel veidi õli. Valmis lihapallid tõsta taldrikule ootele. Prae samal moel ka ülejäänud lihapallid ja tõsta samuti ootele.
Kuumuta ülejäänud õli samal pannil keskmisel tulel. Lisa hakitud sibul ja prae segades umbes 5 minutit, kuni sibul on pehmemenud.
Lisa sibulasupisegu ja jahu ning kuumuta segades 30 sekundit. Sega juurde aprikoosinektar ja puljong. Maitsesta pipraga, kuumuta keemiseni ja lisa petersell.
Pane pruunistatud lihapallid uuesti pannile. Hauta neid umbes 10 minutit, kuni kaste on paksenenud ja hakklihapallid läbinisti küpsed.
Serveeri roheliste ubade ja riisiga, kaunistuseks puista peale veel veidi peterselli.
Retsept siit.
Aprikoosi-kanahakklihapallid
Kergelt magusa maitsenüansiga hakklihapallid, väidetavalt Austraalia lastega perede suur lemmik.