2 pommut e. baklažaani (a 300 g)
2 sl valget miso-pastat (shiro)
1 sl gluteenivaba sojakastet
2 sl mirinit ehk magusat riisiveini
0,5 tl seesamiõli
2 tl pruuni suhkrut
2 cm jupp värsket ingverit (koori ja riivi)
0,8 dl vett
1 sl taimeõli
1 tl röstitud seesamiseemneid
1 sl hskitud värsket murulauku
1 pikk punane tšillikaun õhukeste viiludeni
Lõika baklažaanid pikuti pooleks, siis tee lõikepinnale terava noaga risti-rästi sisselõiked.
Sega väikeses kausis miso, sojakaste, mirin, seesamiõli, suhkur, riivitud ingver ja vesi omavahel ühtlaseks.
Kuumuta suurel praepannil õli keskmisel kuumusel. Pane baklažaanipoolikud pannile, lõikepind allpool, ja prae 5 minutit või kuni baklažaan on kuldne. Siis pööra ringi, määri peale misosegu. Alanda kuumust, kata pann kinni.
Hauta 10-12 minutit, poole küpsetamise peal baklažaane veel korra ringi pöörates, kuni baklažaan on pehme.
Tõsta serveerimisalusele, puista peale seesamiseemned, murulauk ja tšilli.
Retsept mugandatud siit. PIldi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Misos hautatud baklažaan ehk pommu
Soolaka misopastaga hautatud baklažaan sobib lisandiks paljude erinevate roogade juurde.
Kasuta siin valget misopastat, mis on kreemjalt täidlane ja veidi soolaselt magus.