Wagamama katsu curry

Jaapanipärane kanakarri briti kiirtoiduketist Wagamama.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Kaste:

2-3 sl taimeõli

1 peenelt hakitud sibul

1 purustatud küüslauguküüs

2.5 cm jupp riivitud ingverijuurt

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

2 kuhjaga sl mahedamaitselist karripulbrit

1 sl nisujahu

300 ml kana- või köögiviljapuljongit

100 ml kookospiima

1 tl 'light' sojakastet

1 tl suhkrut või maitse järgi

Serveerimiseks:

120 g riisi

40 g lehtsalatit

Kana:

2 nahata kanafileed

50 g nisujahu

2 kergelt klopitud muna

100 g Panko riivsaia

75 ml taimeõli praadimiseks

Valmistamine

Alusta katsu curry kastmest. Pane sibul, küüslauk ja ingver potti ning kuumuta tasasel tulel pehmenemiseni. 

Lisa karrisegu, siis kollajuur ja sega, kuni segu on aromaatne. Lase 1-2 minutit tasasel tulel maitsestuda. 

Sega juurde jahu ning kuumuta minut aega segades.

Lisa vähehaaval juurde veidi lahjendatud puljong, sega pidevalt. 

Seejärel sega vähehaaval juurde kookospiim (võid lisada ka nõutust vähem, kui Sulle väga kreemjad karrid ei meeldi).

Maitsesta kaste suhkru ja sojakastmega. 

Lõika kanafilee horisontaalselt kaheks, siis kasta see soolaga maitsestatud jahusse, seejärel klopitud munasse ja lõpetuseks Panko riivsaia sisse. Friti kuumas õlis mõlemalt poolt kuldseks. 

Keeda riis. 

Serveerimine:

Tõsta riis taldrikule. 

Lõika krõbedas paneeringus kanafilee kerge nurga all viiludeks. Aseta taldrikule riisi kõrvale, siis lisa salatilehed. 

Hõõru katsu curry kaste läbi peene sõela ja tõsta kanafileele. 

Loe veel:

Wagamama jagas oma retsepti 2020. a koroonakevadel. Vaata rooga siin.

LISA KOMMENTAAR