Guacamole

Kuulus avokaadodipp tex-mex köögist. Serveeri maisilaastudega või mehhikopäraste roogade juurde.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

4 küpset avokaadot

1 laimi mahl

2-4 küüslauguküünt

soola ja musta pipart

Soovi korral ka:

hakitud tomatit

hakitud (punast) sibulat

hakitud tšillikauna

värsket koriandrit

Valmistamine

Suru avokaadod kahvliga katki, lisa laimimahl* ja purustatud küüslauk. Soovi korral lisa ka hakitud tomatit, sibulat vms. Maitsesta soolaga. Kui meeldib, siis lisa ka hakitud värsket koriandrit.

Säilib kaetult jahedas paar tundi.

* Laimi- või sidrunimahla lisamine aeglustab avokaadopüree tumenemist, nii et selle lisamine on väga vajalik!

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Alexander Weizen

Hele nisuõlu
Kangus: 5,0%

Alexander Weizen on klassikaline pinnakääritusmeetodil valmistatud saksapärane nisuõlu, milles nisulinnaste sisaldus on vähemalt 50%. Õlle eripära on see, et selle valmistamisel kasutatakse erilistkräusening meetodit, kus juba kääritatud õllele lisatakse osaliselt kääritamata õlut ning toimub topeltkääritus, mis annab õllele puuviljase järelmaitse ning rikkaliku vahu.

Alexander Weizen on mõeldud neile, kes ootavad õllelt pigem värskust kui humalamõrudust. Õlles on tunda puuviljast magushapukat maitset ning ohtralt tsitruste värskust. See on suurepärane janukustutaja, mida võib samuti erinevate roogade kõrvale sobitada.

Mõrusus 14 IBU • Värvus 8 EBC • Virde tihedus 12%P

Tootja: A le Coq

Terje
postitatud 27.08.2008 15:06

Väga mõnus! Laimimahla jätan teinekord ära.

Maris
postitatud 16.04.2010 20:07

Suur tänu retsepti eest. Meil oli üks avokaado, 1/4 tsidruni mahl (laimiga ei ole veel proovinud), üks küüslaugu viil, ja kaks pisikest kokteili tomatid. Kõige maitsvam guacamole, mis ma siiamaani proovinud olen. Suured tänud jällegi!

Jaanikaant
postitatud 08.06.2011 10:14

Kerge, pähklise mekiga hapukas dipikaste on väga maitsev. Eriti mõnus koos tortilla- krõpsudega. Mõnedes retseptides on kastmele lisatud ka sibulat, tomatit, tšillit või koriandrit, aga mulle meeldib kõige enam just klassikaline varinat.

Karnivoor
postitatud 07.01.2012 19:36

Mulle meeldib ainult täiskomplekt (ehk lisatuna kõik see ka, mis siin retseptis soovi korral on). Ilma tomati/koriandri/sibulata on liiga tavaline.

Leene
postitatud 11.04.2014 15:51

Ise tehes lisan ka alati kõik soovituslikud ained, värske koriander ja tomat on minu meelest kõige olulisemad asjad seal sees (avokaado kõrval muidugi :)

Peeter
postitatud 12.02.2019 21:16

Meil on joogina ainult hetkel Heinekeni. Mis nüüd saab? Kas need omavahel üldse sobivadki?? Olen väga mures.

Pille
postitatud 15.02.2019 12:30

Peeter, kui Sulle sisuturunduslikud soovitused ei sobi, siis alati on võimalus spetsiaalselt Sinu jaoks välja mõelda mingi tasuline Nami-Nami kasutajapakett :)