Kalkunihakklihalasanje

Kogused on arvestatud umbes kaheliitrise mahutavusega lasanjevormi jaoks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Hakklihasegu:

2 sellerivart

2 porgandit

10 cm jupp porrut soovi korral

1 sibul

2 sl oliiviõli

450 g hakitud kalkuni kintsuliha või rinnaliha

150 ml punast veini

800 g konservitud purustatud tomateid

150 ml kanapuljongit või vett

2 tl pitsamaitseainet või Herbes de Provence'i ürdisegu

soola ja musta pipart

Bešamellkaste:

2 sl võid

4 sl nisujahu

6 dl piima

riivitud muskaatpähklit

soola ja valget pipart

Lisaks:

9 lasanjeplaati

100 g riivitud Mozzarella juustu või muud riivitud juustu

Valmistamine

Haki sibul, porgand, seller ja porru hästi väikesteks kuubikuteks või peenesta köögikombainis. 

Kuumuta potis või suurel kõrgel praepannil 2 sl õli. Lisa peenestatud köögiviljad ja hauta keskmisel kuumusel umbes 5 minutit, kuni köögiviljad pehmenevad. 

Tõsta kuumust, lisa kalkunihakkliha. Prea segades 8-10 minutit, kuni hakkliha on kergelt kuldne. 

Lisa vein, lase 5 minutit podiseda. 

Lisa purustatud tomatid ja puljong, kuumuta keemiseni. Lisa ürdisegu, maitsesta kergelt soola-pipraga ja lase seejärel 15 minutit podiseda, kuni kaste pakseneb. 

Timmi maitse veel kord soola-pipraga parajaks. 

Valmista valge kaste. Sulata või väikeses potis, lisa jahu ja sega hoolega ühtlaseks. Siis kalla potti piim ja vispelda hoolega ühtlaseks. Kuumuta pidevalt segades 5 minutit, kuni kaste pakseneb ja on kenasti läikiv. Tõsta tulelt.  Maitsesta soola, valge pipra ja muskaadiga. 

Kuumuta ahi 200°C (pöördõhuga ahi 180°C).

Tõsta umbes 1/3 kalkunisegust lasanjevormi põhja, sellele aseta 3 lasanjeplaati. Siis kiht valget kastet, siis 1/2 hakklihasegust, lasanjeplaadid, kiht valget kastet, ülejäänud hakklihasegu, viimane kiht lasanjeplaate ning kõige peale ülejäänud valge kaste.

Puista seejärel peale riivitud juust. 

Küpseta eelkuumutatud ahjus 30-35 minutit, kuni lasanje on läbi küpsenud ja pealt kuldpruun. Kui juust liialt pruunistuma kipub, kata vormiroog pealt fooliumiga. 

Lase 10 minutit taheneda, siis serveeri koos rohelise salatiga. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 31.03.2020 09:55

Lasanjede kategoorias täitsa tegija :) Meie perele maitses väga.