8 itaaliapärast toorvorsti (u 900 g)
1 sl oliiviõli
1 hakitud suur sibul
2 hakitud küüslauguküünt
1 ribadeks lõigatud roheline paprika
250 g värskeid tomateid või 400 g tomatikonservi
2 sl kontsentreeritud tomatipastat (soovitatavalt päikesekuivatatud tomatitest)
400 g konservitud valgeid cannellini ube
soola ja musta pipart
Kuumuta (grill)ahi. Torka vorstide sisse kahvliga mõned augud, siis pane ahju ja küpseta 15-20 minutit, kuni vorstid on küpsed ja kuldpruunid. Pööra küpsetamise ajal 1-2 korda.
Kuumuta õli suurel kõrgeservalisel pannil. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja ribadeks lõigatud paprika. Prae umbes 5 minutit, kuni paprika on pehme ja sibul kergelt klaasjas.
Lisa pannile tomatid (tükeldatud värsked või konservitud) ja kuumuta umbes 5 minutit, kuni kaste kergelt pakseneb.
Sega juurde tomatipasta, nõrutatud oad ja küpsetatud vorstid. Hauta 4-5 minutit. (Kui segu liiga kuiv tundub, siis lisa 4-5 sl vett).
Tõsta segu vaagnale ja serveeri kohe. Kõrvale sobib kartulipuder või keedetud riis.
Retsept siit.
Väga mõnus ja kiiresti valmiv roog! Ok, lapsed keskendusid vorstidele, aga meile kaasaga meeldis kogu komplekt väga.
Vorsti-oapada
Sellist oa-vorstipada pakutakse "Little Italy in the Bronx" linnaosas New Yorgis, VINCENT’S MEAT MARKET restoranis.