Seene-läätselasanje

Väidetavalt imemaitsev vegetaarne lasanje "Well Nourished" blogist.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

100 g Puy läätsesid

1 sl e. 15 ml külmpressitud oliiviõli

1 kooritud ja poolitatud sibul

3 kooritud ja hakitud küüslauguküünt

1 hakitud sellerivars

2 tükeldatud porgandit

1 tükeldatud keskmise suurusega rullkõrvits

2 kuivatatud loorberilehte

1 punt tüümiani (ainult lehed)

250 g pruune šampinjone või Portobello seeni

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

400 ml köögiviljapuljongit

400 g konservitud tomateid või 6 Rooma tomatit

soola ja musta pipart

5 dl värsket beebispinatit

200 g kuivatatud lasanjeplaate

Juustukaste:

115 g riivitud Cheddari juustu

30 g võid

55 g speltanisujahu

5 dl piima

soola ja musta pipart

Valmistamine

Soovi korral pane Puy läätsed eelmisel õhtul või vähemalt paar tundi varem külma veega likku (leotusvette võid lisada ka sortsu veiniäädikat).

Kuumuta ahi 180C. 

Peenesta kõik köögiviljad kas köögikombainis või haki noaga peeneks. Porgandi ja suvikõrvitsa võid ka riivida.

Kuumuta suur pott madalal tulel. Lisa oliiviõli, siis hakitud sibul ja küüslauk ja hauta tasasel tulel u 10 minutit.

Lisa porgand, suvikõrvits ja seller potti. Lisa loorber ja tüümian ning hauta mõned minutid. 

Lisa hakitud seened, Puy läätsed, tomatipasta, puljong ja tükeldatud tomatid potti. Maitsesta soola-pipraga, siis kata pott osaliselt kaanega. Hauta umbes 30 minutit, kuni kaste pakseneb ja läätsed on pehmed.

Siis lisa hakitud spinatilehed ja sega läbi. Vajadusel maitsesta. Tõsta pott tulelt.

Juustukastme jaoks riivi esmalt juust. Valmista bešamellkaste - sulata või tasasel tulel, sega juurde jahu, siis vispelda juurde piim. Kuumuta segades, kuni kaste pakseneb. Sega juurde umbes 1/4 riivitud juustust, siis maitsesta soola-pipraga. 

Pane 1/2 läätsekastmest u 25 cm x 25 cm ahjuvormi. Siis laota peale lasanjeplaadid, siis ülejäänud läätsesegu. Seejärel lasanjeplaadid, millele kalla juustukaste. Puista peale ülejäänud riivjuust. 

Küpseta 180-kraadises ahjus 30-45 minutit või kuni lasanje on küps. 

Serveeri aurutatud köögiviljade või rohelise salatiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Võid roa eelmisel päeval valmis küpsetada. Kuumuta 160-kraadises ahjus enne serveerimist. 
  • Lasanjet võib sügavkülmutada. 
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivabu lasanjeplaate. 
  • Sibula- ja küüslauguvaba versiooni jaoks kasuta nt peenelt hakitud apteegitilli - prae see õlis läbi, maitsesta vürtsköömne ja tšillipulbriga. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR