Kimchi-supp

Kimchi-supp ehk laulja Jaan Pehki aasiapärane rassolnik

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g kimchit

2 suurt tomatit

2 suurt sibulat

2 kartulit

1 porgand

5 küüslauguküünt

jupp ingverijuurt

10 g tšillit

4 muna

1 l kanapuljongit

10 g rohelist sibulat e. sibulapealseid

30 g kontsentreeritud tomatipastat

1 tl valget pipart

1 tl soola

1 sl toiduõli

1 tl sojakastet

1 tl õunaäädikat e. siidriäädikat

Paneering:

50 g tavalist ja 50 g Panko riivsaia

1 muna

Serveerimiseks:

rohelisi idandeid

murulauku

Valmistamine

Viiluta sibulast õhukesed ribad ja tükelda tomat pisikesteks tükkideks. Haki küüslauk, tšilli ja ingver. 

Kuumuta potis õli ja küpseta madalal temperatuuril sibul, tomat, tšilli, ingver ja küüslauk. Lisa tomatipasta ning jätka kuumutamist. Lisa kanapuljong. Lisa tikkudeks lõigatud porgand ja kartul.

Keeda madalal tulel suppi, kuni sibul läheb mõnusalt pehmeks. Maitsesta soola ja valge pipraga. Supp on parim parajalt vürtsikana ja paksu konsistentsina.

Pane keema 1 liiter vett, lisa 1 tl õunaäädikat. Kui vesi keeb, hakka vispliga tegema vurri (ringikujulisi liigutusi), löö toores muna keevasse vette ning lase keeta paar minutit. Seejärel lase jahtuda.

Tee kahekordne paneering ning friti õlis niikaua, kuni muna on kuldpruun. Kui sul pole fritüüri, siis prae pannil rohkes õlis. Lisa frititud munad supi peale. Serveeri supp rohelise sibulaga.

Kimchi lisa supi sisse enne serveerimist, sega hoolikalt läbi.

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa. 

LISA KOMMENTAAR