900 g taisemat veisehakkliha
2 sl võid
5 dl hakitud sibulat
5 dl viilutatud varssellerit
3,75 dl viilutatud porgandeid
2,5 dl hakitud rohelist paprikat
2 hakitud küüslauguküünt
3 l veisepuljongit või vett ja puljongikuubikuid
450 g tükeldatud värskeid tomateid või konservitud purustatud tomateid
0,25 tl musta pipart
280 g konservitud valget maisi (hominy/pozole)
Kuumuta suures potis (u 6 l) või, lisa hakkliha ja pruunista see keskmisel kuumusel.
Lisa hakitud sibul, hakitud küüslauk, viilutatud porgand, viilutatud varsseller ja hakitud roheline paprika. Sega läbi, siis kata pott kaanega ja hauta umbes 10 minutit.
Lisa veisepuljong või vesi ja puljongikuubikud. Lisa purustatud tomatid ja maitsesta pipraga. Hauta suppi tasasel tulel 35 minutit.
Lisa valge mais. Keeda veel 10 minutit.
Allikas: PR Newswire, 11.3.1986
Tegin seda Reagani 20. surma-aastapäeval ETV Terevisioonis. Suure otsimisega õnnestus valget maisi isegi Eestis osta, aga eks see veidi keeruline oli :) Supp ise on aus ja tummine.
President Reagani hakklihasupp
USA president Ronald Reagan (1911-2004, võimul 1981-1989) sattus 1986. aastal rahva pahameele alla, kui ta julges tunnistada, et talle meeldivad peened Prantsuse supid. Seepeale kutsuti teda peenutsejaks, mispeale president andis kohe teada, et ameerikalik "Hamburger Soup" ehk lihtne hakklihasupp meeldib talle ka väga.