Kana-aedviljavorm

Ratatouille-köögiviljadega kanavormiroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 punane sibul või tavaline sibul

2 punast paprikat

1 väike suvikõrvits

1 väiksem pommu e. baklažaan

4 tomatit

paar tervet küüslauguküünt

4-5 sl oliiviõli

600 g nahaga kanafileed või kanakintsuliha

2-3 oksa rosmariini

veidi palsamiäädikat soovi korral

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika punane sibul sektoriteks. Puhasta paprikad seemnetest, seejärel tükelda. Tükelda suvikõrvits. Poolita tomatid. 

Laota tükeldatud aedviljad ja tomatid suurde madalasse ahjuvormi, nii et aedviljadel oleks piisavalt ruumi - kui vorm on aedviljadele liiga 'kitsas', siis küpseb roog aeglasemalt. Vala peale oliivõli ja raputa vormi (või sega käte abil), nii et kõik aedviljad on kergelt õlised.

Tõsta kanatükid vormi, suru rosmariinioks kananaha alla. Maitsesta kõik pannil olev soola ja pipraga, piserda kanatükkidele veidi oliiviõli, soovi korral ka veidi palsamiäädikat.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35 minutit, kuni aedviljad on pehmed ja kanafileed kuldsed. Vajadusel lisa veel veidi oliivõli ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Originaalretsepti all soovitatakse lisada veel tšillihelbeid, balsamico't, küpsetada köögivilju veidi kauem, segada juurde purgitäis purustatud tomateid.
  • Kui Sul on maitseõli (küüslauguõli, basiilikuõli jms), siis võid seda siin roas edukalt kasutada.
  • Veidi taskukohasema variandi jaoks kasuta kanafileede asemel kana(pool)koibi.
  • Võid pannile lisada ka peotäie või kaks kirsstomateid või ploomtomateid. 
  • Kanafileed võib keerata enne ahju panemist peekoniviiludesse. 

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (Roasted ratatouille chicken). Pildi tegi LIILIA.

LISA KOMMENTAAR

liilia
postitatud 03.09.2010 17:15

kasutasin küll nahata broilerifileed, kuid tulemus oli suurepärane.

Pille
postitatud 16.06.2020 14:25

Liilia saadetud foto:

Seakass
postitatud 15.08.2011 17:49

Päris hea tõesti. Värske rosmariiniga oleks kindlasti parem tulnud, aga ei olnud seda kuskilt võtta :)

Seakass
postitatud 16.08.2011 18:28

Lisaks seda, et mul oli ca 20-minutiga valmis, seega tuleks hakata varem kui 35 minuti pätast ahjus toimuvat jälgima:)