1 punane sibul või tavaline sibul
2 punast paprikat
1 väike suvikõrvits
1 väiksem pommu e. baklažaan
4 tomatit
paar tervet küüslauguküünt
4-5 sl oliiviõli
600 g nahaga kanafileed või kanakintsuliha
2-3 oksa rosmariini
veidi palsamiäädikat soovi korral
soola ja musta pipart
Lõika punane sibul sektoriteks. Puhasta paprikad seemnetest, seejärel tükelda. Tükelda suvikõrvits. Poolita tomatid.
Laota tükeldatud aedviljad ja tomatid suurde madalasse ahjuvormi, nii et aedviljadel oleks piisavalt ruumi - kui vorm on aedviljadele liiga 'kitsas', siis küpseb roog aeglasemalt. Vala peale oliivõli ja raputa vormi (või sega käte abil), nii et kõik aedviljad on kergelt õlised.
Tõsta kanatükid vormi, suru rosmariinioks kananaha alla. Maitsesta kõik pannil olev soola ja pipraga, piserda kanatükkidele veidi oliiviõli, soovi korral ka veidi palsamiäädikat.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35 minutit, kuni aedviljad on pehmed ja kanafileed kuldsed. Vajadusel lisa veel veidi oliivõli ja serveeri.
Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (Roasted ratatouille chicken). Pildi tegi LIILIA.
kasutasin küll nahata broilerifileed, kuid tulemus oli suurepärane.
Päris hea tõesti. Värske rosmariiniga oleks kindlasti parem tulnud, aga ei olnud seda kuskilt võtta :)
Lisaks seda, et mul oli ca 20-minutiga valmis, seega tuleks hakata varem kui 35 minuti pätast ahjus toimuvat jälgima:)
Kana-aedviljavorm
Ratatouille-köögiviljadega kanavormiroog.