1 laim + serveerimiseks mõned sektorid
100 g nõrutatud konservitud maisi
pool 400 g purki konservitud pinto ube
1 punane tšilli
0,5 punast sibulat
0,5 avokaadot
75 g noori lehtkapsalehti
100 g beebispinatit
2 röstitud punast paprikat (purgist)
100 g india pähkleid
1 tl chipotle tšillipastat
soola ja musta pipart
Pane kõigepealt india pähklid kaussi ja kata külma veega. Kata kauss kinni ning lase vähemalt 2 tundi või järgmise päevani seista. Siis kurna pähklid sõelal ning pane võimsasse kannmikserisse. Lisa 100 ml värsket külma vett ning püreesta hästi ühtlaseks. Vajadusel lisa veel veidi vett, et saaksid vedelama hapukoore laadse kastme.
Sega 4 sl pähklikastmest chipotle-tšillipastaga, lisa 1 tl laimimahla ja maitsesta soola-pipraga. (Ülejäänud pähklikaste pane kinnisesse nõusse ja külmkappi, kus see säilib kenasti 3-4 päeva. Kasuta mujal.)
Sega mais, pinto oad, hakitud tšilli (veidi jäta avokaado jaoks) ja hakitud punane sibul (veidi jäta avokaado jaoks) kausis 1 tl laimimahlaga, maitsesta soola-pipraga.
Suru avokaado ülejäänud tšilli ja sibulaga, maitsesta soola-pipraga ja sega juurde ülejäänud laimimahl.
Lõika lehtkapsalehed ribadeks, sega 0,5 tl õliga hoolikalt läbi. Jaota 2 sügava kausi vahel, tõsta peale maisi-oasalat. Siis suur lusikatäis avokaadokreemi ja hakitud röstpaprikad. Nirista peale pähklikaste ja serveeri.
Retsept siit.
Kausi-burrito (vegan)
Popp "burrito bowl", mis sobib ka veganitele.