Korea ribid

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Marinaad:

120 g sojakastet

2 sl riisiäädikat

2 sl seesamiõli

2 sl mahedat gochugaru tšillipulbrit või 1 tl Cayenne'i pipart

8 hakitud küüslauguküünt

1 sl riivitud ingverijuurt

150 g peenelt hakitud sibulat

Lisaks:

85 g mett

Serveerimiseks:

seesamiseemneid

talisibulat või rohelist sibulat

Valmistamine

Sega marinaadiained omavahel. Kalla ribidele ja lase vähemalt 4 tundi maitsestuda. 

Võta ribid marinaadist välja ja aseta ahjuplaadile. Küpseta 160-kraadises ahjus 2,5-3 tundi. 

Marinaad pane väikesesse potti. Lisa mesi, siis kuumuta segades, kuni saad läikiva glasuuri. Kui ribid on peaaegu valmis, võta ahjupann välja ja pintselda glasuur ribidele. Pane veel 5-10 minutiks ahju.

Puista peale seesamiseemned ja hakitud roheline sibul. Serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 28.07.2019 22:53

Mõnusalt teravad ribid. Kuna gochugaru tšillipipart kodus polnud, siis võtsin 1 tl Cayenne'i ja sellest täitsa piisas.

Pille
postitatud 31.01.2023 20:16

Minu pilt ka: