Samosa pirukas

Hakitud lambaliha ja vürtsidega täidetud India maitsetega pirukas.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2-3 sl taimeõli

1 hakitud sibul

500 g lambahakkliha või hakitud lambaliha

2 hakitud küüslauguküünt

2 sl karripulbrit

300 g kooritud ja jämedalt riivitud maguskartulit e. bataati

300 ml vett

100 g külmutatud rohelisi herneid

peotäis hakitud värsket koriandrit

0,5 sidruni mahl

3-4 filo-tainalehte

1 tl vürtsköömneid

Valmistamine

Kuumuta ahi 180C. 

Kuumuta praepannil 1 sl õli. Lisa sibul ja hakkliha ja prae 5 minutit, kuni hakkliha on pruunistunud. Sega juurde küüslauk, riivitud maguskartul ja vesi. Kuumuta 5-8 minutit, kuni kartul on pehme. Sega juurde herned, koriander ja veidi sidrunimahla, siis maitsesta soola-pipraga.

Tõsta segu ahjuvormi. 

Pintselda filotainalehed ülejäänud õliga, siis "kortsuta" need pirukatäidisele. Puista peale vürtsköömned ning küpseta 10-15 minutit või kuni vormipirukas on pealt kenasti krõbe ja kuldne. 

Nipid ja soovitused:

  • Lambahakkliha asemel võib kasutada ka muud meelepärast hakkliha.
  • Serveeri niisama, värske salatiga, riisiga või keedetud köögiviljadega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR