Maguskartuli tex-mex salat

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
40 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g maguskartulit e. bataati

2 sl oliiviõli

1 tl tšillihelbeid

400 g purk konservitud musti ube

200 g magusmaisikonservi

2 avokaadot

250 g tomateid

1 väike punane sibul

väike peotäis koriandrit

1 laimi mahl

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C.

Koori maguskartul ja lõika ampsusuurusteks tükkideks. Pane ahjupannile, sega juurde 1 sl oliiviõli ning tšillihelbed, maitsesta soola-pipraga. Sega läbi ning küpseta 30 minutit, kuni maguskartul on pehme.

Nõruta ja loputa konservoad. Nõruta konservmais. Koori avokaado, lõika tükkideks. Tükelda tomatid. Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Haki koriander.

Kui maguskartul on küps, siis sega ülejäänud ained suures kausis ühtlaseks (sh 1 sl oliiviõli) ja maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega siiski õrnalt, et avokaadotükid terveks jääks. Tõsta peale maguskartulitükid ja serveeri.

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR