Munad karulaugukreemi ja marineeritud sibulaga

Keedetud muna poolikud karulaugumajoneesi ja marineeritud punase sibulaga sobivad imehästi kevadpühade lauale.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

8 muna

Karulaugukreem:

1 muna

2 tl värskelt pressitud sidrunimahla

1 tl Dijon sinepit

0,5 dl peenelt hakitud karulauku

1,5 dl rapsiõli

soola

Marineeritud sibulad:

1 väiksem punane sibul

1 dl vett

0,75 dl õunaäädikat

2 sl suhkrut

3 tera vürtspipart

1 nelk

Valmistamine

Valmista esmalt karulaugukreem ehk majonees. Pane muna, sidrunimahl, sinep ja karulauk saumikseri kannu, kalla õrnalt peale õli. Siis pane saumikseri otsik otse muna peale ja surista, kuni saad paksu kreemi. Maitsesta soolaga.

Marineeritud sibulate jaoks koori sibul ning lõika õhukesteks sektoriteks. Sega potis vesi, õunaäädikas, suhkur, vürtspipar ja nelk. Kuumuta keemiseni, lisa sibul ning keeda minut aega. Siis tõsta pott tulelt ning lase jahtuda. Vahetult enne serveerimist nõruta. 

Keeda mune 8 minutit. Koori ja lõika pikuti pooleks. 

Serveerimiseks aseta munapoolikud vaagnale. Tõsta igale munapoolikule lusikatäis karulaugukreemi ning veidi marineeritud sibulat.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast Allt om Mat.

LISA KOMMENTAAR

Ave
postitatud 02.05.2019 16:48

Kui kaua karulaugu kreem külmikus säilib?