4 suuremat kartulit
Maitsevõi:80 g toasooja võid
1 sl hakitud värsket peterselli
1 sl hakitud värsket tilli
1 hakitud küüslauguküüs
0,5 tl riivitud sidrunikoort
soola ja musta pipart
Toorjuustusegu:80 g toorjuustu
1 sl hakitud värsket murulauku
küüslaugusoola
Heeringatäidis:400 g kaaluv terve soolaheeringas (pea, saba ja sisikonnaga)
120 g rohelist Granny Smith õuna riivituna
1 sl sidrunimahla
40 g peenelt hakitud šalottsibulat
2 sl hakitud värsket tilli
1 sl Dijoni sinepit
2 sl külmpressitud rapsiõli
soola ja musta pipart
Kaunistamiseks:100 g Panko riivsaia
küüslaugusoola
50 g riivitud Andre X juustu
Eelkuumuta ahi 220 kraadini Pese kartulid puhtaks ja pane ahju. Küpseta olenevalt kartuli suurusest 70 - 90 minutit. (Võid lugeda ka seda retsepti).
Samal ajal valmista täidised.
Sega toasoe või peterselli, tilli, sidrunikoore ja küüslauguga. Maitsesta soola ja pipraga.
Sega toasoe toorjuust hakitud murulauguga, maitsesta küüslaugusoola ja pipraga.
Sega peenelt hakitud õun sidrunimahlaga, et õun ei tumeneks. Fileeri heeringas. Haki heeringafilee peeneteks ribadeks ja sega kausis kurnatud rohelise õuna, šalottsibula, sinepi, rapsiõli, tilli, pipraga.
Krõbeda panko jaoks rösti pankot ahjus 150 kraadi juures umbes 10-20 minutit, kuni see on kuldne. Sega röstsibula ja peenelt riivitud juustuga, maitsesta küüslaugusoolaga.
Serveerimiseks lõika ahjust tulnud kartulile peale ristikujuline lõige ja pressi sisu veidi välja. Sega kahvliga kartuli sisu paar korda, et seda murendada. Lisa supilusikatäis maitsevõid, sega kahvliga läbi. Lisa peale lusikatäis toorjuustu. Kata ¼ koguse heeringatartariga. Kaunista krõbeda panko ja peenelt riivitud Andre X juustuga.
Viimsi Vitamiin
Viimsi Vitamiin ehk kartul ja heeringas OKO moodi. See roog valiti 2019. aasta veebruaris toimunud konkursil "Viimsi Maitse" kõige paremaks.