Viimsi Vitamiin

Viimsi Vitamiin ehk kartul ja heeringas OKO moodi. See roog valiti 2019. aasta veebruaris toimunud konkursil "Viimsi Maitse" kõige paremaks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 suuremat kartulit

Maitsevõi:

80 g toasooja võid

1 sl hakitud värsket peterselli

1 sl hakitud värsket tilli

1 hakitud küüslauguküüs

0,5 tl riivitud sidrunikoort

soola ja musta pipart

Toorjuustusegu:

80 g toorjuustu

1 sl hakitud värsket murulauku

küüslaugusoola

musta pipart

Heeringatäidis:

400 g kaaluv terve soolaheeringas (pea, saba ja sisikonnaga)

120 g rohelist Granny Smith õuna riivituna

1 sl sidrunimahla

40 g peenelt hakitud šalottsibulat

2 sl hakitud värsket tilli

1 sl Dijoni sinepit

2 sl külmpressitud rapsiõli

soola ja musta pipart

Kaunistamiseks:

50 g röstitud sibulahelbeid

100 g Panko riivsaia

küüslaugusoola

50 g riivitud Andre X juustu

Valmistamine

Eelkuumuta ahi 220 kraadini Pese kartulid puhtaks ja pane ahju. Küpseta olenevalt kartuli suurusest 70 - 90 minutit. (Võid lugeda ka seda retsepti).

Samal ajal valmista täidised.

Sega toasoe või peterselli, tilli, sidrunikoore ja küüslauguga. Maitsesta soola ja pipraga.

Sega toasoe toorjuust hakitud murulauguga, maitsesta küüslaugusoola ja pipraga.

Sega peenelt hakitud õun sidrunimahlaga, et õun ei tumeneks. Fileeri heeringas. Haki heeringafilee peeneteks ribadeks ja sega kausis kurnatud rohelise õuna, šalottsibula, sinepi, rapsiõli, tilli, pipraga.

Krõbeda panko jaoks rösti pankot ahjus 150 kraadi juures umbes 10-20 minutit, kuni see on kuldne. Sega röstsibula ja peenelt riivitud juustuga, maitsesta küüslaugusoolaga.

Serveerimiseks lõika ahjust tulnud kartulile peale ristikujuline lõige ja pressi sisu veidi välja. Sega kahvliga kartuli sisu paar korda, et seda murendada. Lisa supilusikatäis maitsevõid, sega kahvliga läbi. Lisa peale lusikatäis toorjuustu. Kata ¼ koguse heeringatartariga. Kaunista krõbeda panko ja peenelt riivitud Andre X juustuga.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR