Senegali mango-avokaadosalat

Põnev salat Aafrikast.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1,25 dl hakitud värsket peterselli

4 sl rapsiõli või maapähkliõli

4 sl värskelt pressitud laimimahla

2 sl värskelt pressitud apelsinimahla

1 hakitud Jalapeño tšilli (eemalda seemned)

soola ja musta pipart

2 küpset mangot

2 küpset avokaadot

1 apelsin

1 sl kookoshelbeid soovi korral

Valmistamine

Koori mango, eemalda kivi ja lõika viljaliha 1 cm kuubikuteks. Koori avokaadod, eemalda kivi ja lõika viljaliha 2,5 cm tükkideks. Koori apelsin, lõika segmentideks ja need omakorda pooleks. 

Vispelda suures kausis 6 sl hakitud peterselli, õli, laimi- ja apelsinimahl, jalapeño, sool ja pipar. Lisa mango ja avokaado, sega õrnalt läbi. Kata kauss kinni ja pane umbes tunniks ajaks külmkappi maitsestuma. 

Enne serveerimist aseta salatile apelsinitükid. Puista peale kookoshelbed ja ülejäänud petersell. Serveeri jahutatult.

Loe veel:

Retsept siit

LISA KOMMENTAAR