1 sibul
2 tervet küüslauku (tervet mugulat)
pöidlasuurune jupp ingverijuurt
pöidlasuurune jupp kalganijuurt
2 rohelist tšillikauna
1 sl kookosõli
2 rohelist paprikat
10-12 suhkruhernekauna
560 g purk noort jakat soolvees (green jackfruit in brine)
2 sl rohelist Tai karripastat
2-3 peotäit rohelisi lehtköögivilju - nt
spinat-ruutlehikut või lehtkapsast või paksoid või spinatit
400 g kookospiima
50 ml agaavisiirupit
pool punti värsket koriandrit
Pane kooritud ja tükeldatud sibul, kooritud küüslauguküüned, tükeldatud ingveri- ja kalganijuur ning rohelised tšillid köögikombaini ning töötle ühtlaseks pastaks.
Kuumuta pannil kookosõli, lisa karripasta ja kuumuta pidevalt segades, kuni segu on aromaatne.
Lisa pannile viilutatud paprika ja suhkruherned, seejärel loputatud ja nõrutatud jakatükid. Hauta 8-10 minutit.
Lisa roheline karripasta ning ribadeks hakitud kahvrilaimilehed. Lisa tükeldatud lehtköögiviljad ning kuumuta, kuni need on närtsitatud. Siis lisa kookospiim.
Lisa agaavisiirup ning kuumuta, kuni kaste on kokku keenud. Lõpus lisa hakitud koriander.
Serveeri riisi, riisinuudlite, praetud jahubanaani või maguskartulitega.
Mugandatud siit.
Roheline Tai jakakarri