Koostisosad

1 sibul

2 tervet küüslauku (tervet mugulat)

pöidlasuurune jupp ingverijuurt

pöidlasuurune jupp kalganijuurt

2 rohelist tšillikauna

1 sl kookosõli

2 rohelist paprikat

10-12 suhkruhernekauna

560 g purk noort jakat soolvees (green jackfruit in brine)

3 kahvrilaimilehte

2 sl rohelist Tai karripastat

2-3 peotäit rohelisi lehtköögivilju - nt

spinat-ruutlehikut või lehtkapsast või paksoid või spinatit

400 g kookospiima

50 ml agaavisiirupit

pool punti värsket koriandrit

Valmistamine

Pane kooritud ja tükeldatud sibul, kooritud küüslauguküüned, tükeldatud ingveri- ja kalganijuur ning rohelised tšillid köögikombaini ning töötle ühtlaseks pastaks. 

Kuumuta pannil kookosõli, lisa karripasta ja kuumuta pidevalt segades, kuni segu on aromaatne.  

Lisa pannile viilutatud paprika ja suhkruherned, seejärel loputatud ja nõrutatud jakatükid. Hauta 8-10 minutit. 

Lisa roheline karripasta ning ribadeks hakitud kahvrilaimilehed. Lisa tükeldatud lehtköögiviljad ning kuumuta, kuni need on närtsitatud. Siis lisa kookospiim.

Lisa agaavisiirup ning kuumuta, kuni kaste on kokku keenud. Lõpus lisa hakitud koriander. 

Serveeri riisi, riisinuudlite, praetud jahubanaani või maguskartulitega. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui valmistad veganversiooni, siis kontrolli, et Tai roheline karripasta on veganlik!

Mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Maalt ja hobusega
postitatud 08.01.2019 21:21

Tahaks ka seda jakkat nüüd proovida :D