250 g suširiisi
2 sl + 2 sl riisiäädikat
2 tl suhkrut
0,5 tl soola
4 sl sojakastet
1 tl vasaabipastat
2 tl mett
300 g hästi kvaliteetset lõhefileed
2 rohelise sibula vart
1 sl seesamiseemneid
2 küpset avokaadot
0,5 pikka kurki või 1-2 avamaakurki
150 g punast kapsast
kaunistuseks punast tšillit
Keeda riis vastavalt pakendi juhistele. Siis aja ühtlase kihina ahjuplaadile laiali ning lase 5 minutit jathuda. Sega suhkur, sool ja pool riisiäädikast, nirista riisile. Sega riisi spaatliga, kuni see on ühtlaselt äädikaga koos. Lase 20 minutit jahtuda.
Samal ajal sega suuremas kausis sojakaste, vasaabi, mesi ja ülejäänud äädikas ühtlaseks (ehk kuni mesi on sulanud). Lõika lõhefilee 2 cm suurusteks kuubikuteks, lisa kaussi. Sega läbi, kata kauss toidukilega ja pane 15 minutiks külmkappi maitsestuma.
Lõika roheline sibul õhukesteks viiludeks, lisa lõhele. Rösti seesamiseemned, lisa lõhele. Sega läbi.
Lõika avokaado õhukesteks viiludeks. Lõika kurk hästi õhukesteks viiludeks. Lõika punane kapsas hästi õhukesteks ribadeks.
Jaota riis nelja kausi vahel. Tõsta peale lõhesegu, lisa avokaado, kurk ja punane kapsas. Kaunista tšilliratastega, kõrvale laimisektor ja serveeri.
Idee on Austraalia ajakirjast Taste.com.au, retsepti tuunis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Lõhe poke
Hawaii köögist pärit värviküllane roog, siin lõhega variant.