Lõhe poke

Hawaii köögist pärit värviküllane roog, siin lõhega variant.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g suširiisi

2 sl + 2 sl riisiäädikat

2 tl suhkrut

0,5 tl soola

4 sl sojakastet

1 tl vasaabipastat

2 tl mett

300 g hästi kvaliteetset lõhefileed

2 rohelise sibula vart

1 sl seesamiseemneid

2 küpset avokaadot

0,5 pikka kurki või 1-2 avamaakurki

150 g punast kapsast

kaunistuseks punast tšillit

laimisektoreid

Valmistamine

Keeda riis vastavalt pakendi juhistele. Siis aja ühtlase kihina ahjuplaadile laiali ning lase 5 minutit jathuda. Sega suhkur, sool ja pool riisiäädikast, nirista riisile. Sega riisi spaatliga, kuni see on ühtlaselt äädikaga koos. Lase 20 minutit jahtuda. 

Samal ajal sega suuremas kausis sojakaste, vasaabi, mesi ja ülejäänud äädikas ühtlaseks (ehk kuni mesi on sulanud). Lõika lõhefilee 2 cm suurusteks kuubikuteks, lisa kaussi. Sega läbi, kata kauss toidukilega ja pane 15 minutiks külmkappi maitsestuma. 

Lõika roheline sibul õhukesteks viiludeks, lisa lõhele. Rösti seesamiseemned, lisa lõhele. Sega läbi.

Lõika avokaado õhukesteks viiludeks. Lõika kurk hästi õhukesteks viiludeks. Lõika punane kapsas hästi õhukesteks ribadeks. 

Jaota riis nelja kausi vahel. Tõsta peale lõhesegu, lisa avokaado, kurk ja punane kapsas. Kaunista tšilliratastega, kõrvale laimisektor ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral kasuta vähendatud soolasisaldusega sojakastet. 
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet. 

Loe veel:

Idee on Austraalia ajakirjast Taste.com.au, retsepti tuunis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR