Kanalasanje

Kanahakklihaga lasanje maitseb eriti hästi lastele!

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

9-12 lasanjeplaati

Kanakaste:

2 sl oliiviõli

2 porgandit

1 suur sibul

2 sellerivart

2 küüslauguküünt

500 g hakitud kanaliha või kanahakkliha

800 g tomatipüreed

50 g kontsentreeritud tomatipastat

1-2 tl suhkrut

1 tl kuivatatud punet

1 tl kuivatatud basiilikut või 4-5 hakitud värske basiiliku lehte

200 ml valget veini

soola ja musta pipart

Bešamellkaste:

60 g võid

40 g nisujahu

560 ml piima

0,25 tl riivitud muskaatpähklit

soola ja musta pipart

Peale:

100 g riivitud parmesani juustu

Valmistamine

Valmista esmalt kanakaste. Haki porgandid, sibul, küüslauk, seller. Kuumuta kõrgeservalisel pannil õli keskmisel kuumusel. Lisa köögiviljad ja prae pidevalt segades, kuni köögiviljad pehmenevad.

Lisa kanahakkliha ning jätka kuumutamist, kuni hakkliha on värvi muutnud.

Lisa tomatipasta, tomatipüree, valge vein, suhkur, pune, basiilik ja maitse järgi soola-pipart. Kuumuta keemiseni, siis kata kaanega, alanda kuumust ning lase kastmel umbes 1,5 tundi podiseda. Sega aeg-ajalt. 

Valmista bešamellkaste. Sulata keskmise suurusega potis või madalapoolsel tulel. Lisa jahu, sega ühtlaseks ja kuumuta minut aega. Võta pott tulelt, vispelda hulka piim. Pane uuesti tulele, kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta muskaadi, soola ja pipraga. 

Määri lasanjevorm (u 25x35 cm või veidi väiksem) õliga või sulavõiga.

Määri u 1/3 kanakastmest lasanjevormi põhja. Siis õhuke kiht (u 1,2 dl) bešamellkastet, siis kiht lasanjeplaate. Siis pool ülejäänud kanakastmest, õhuke kiht bešamellkastet, kiht lasanjeplaate. Siis ülejäänud kanakaste, õhuke kiht bešamellkastet, kiht lasanjeplaate. 

Peale pane ülejäänud bešamellkaste ning seejärel puista peale riivitud Parmesan. Kata vorm fooliumiga või sobiva suurusega kaanega.

Küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit. Siis eemalda kaas/foolium ja küpseta veel 25 minutit. Kui roog pealt liiga hele tundub, siis võid panna paariks minutiks grillelemendi alla.

Lase lasanjel enne serveerimist veerand tundi taheneda. Lõika tükkideks ja serveeri, kõrvale sobib värske roheline salat

Nipid ja soovitused:

  • Kanakastme võid eelmisel päeval valmis teha, hoia külmkapis!

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR