1 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
2 purustatud küüslauguküünt
100 g hakitud chorizo vorsti
1 tl suitsupaprikat
0,5 tl Cayenne'i pipart
0,5 tl kuivatatud punet
0,5 tl kuivatatud tüümiani
2 x 400 g purki purustatud tomateid
140 g röstitud paprikat (purgist)
peotäis peterselli
85 g riivsaia
100 g riivitud Manchego lambapiimajuustu
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 200C.
Lõika kabatšokk pikuti pooleks, uurista seemned ja säsiosa seest välja. Pane kabatšokipoolikud ahjupannile, lõikepind ülal, maitsesta pealt soola-pipraga.
Tõsta ahju ning küpseta kabatšokipoolikuid 15-20 minutit ehk täidise valmistamise ajal.
Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul ja prae tasasel tulel 10 minutit, kuni sibul pehmeneb.
Lisa küüslauk, chorizo, vürtsid ja ürdid. Kuumuta paar minutit, siis lisa purustatud tomatid ning ribadeks lõigatud röstitud paprikad. Alanda kuumust ja lase 10 minutit podiseda, kuni kaste on kergelt kokku keenud. Siis sega juurde hakitud petersell, maitsesta vajadusel soola-pipraga.
Tõsta tomatisegu kabatšokipoolikutesse, kata pealt fooliumiga ning küpseta 30 minutit.
Puista peale riivsai ja riivitud Manchego ning küpseta veel 10 minutit, kuni kabatšokk on pehme ja riivsai kenasti krõbe.
Retsept on mugandatud siit.
Täidetud kabatšokk chorizoga
Toekate kabatšokipoolikute sisse sobib maitseküllane tummine täidis.