2 sl õli praadimiseks
1 punane sibul
2 tl suitsutatud tšilli pastat (nt chopotle) või 1-2 sl magusat tšillikastet
400 g purk konservitud musti ube
2 röstitud paprikat õlis või 1 punane paprika
4 suurt nisutortiljat
150 g riivitud juustu (nt Monterey Jack)
12 soolaga maitsestatud maisikrõpsu (nacho)
1-2 väiksemat tomatit
väike punt värsket koriandrit või peterselli
1 küps avokaado
Haki sibul peeneks. Nõruta ja loputa oad. Haki röstpaprikad. Haki ploomtomatid. Haki koriander. Viiluta avokaado. Soojenda tortiljad.
Kuumuta 1 sl õli suurel praepannil. Lisa 3/4 hakitud sibulast ning prae tasasel tulel pehmenemiseni. Siis sega juurde suitsutšillipasta ja kuumuta segades minut aega.
Lisa mustad oad ning röstpaprika. Kuumuta segades, kuni oad on kuumad ja pehmed.
Jaota oasegu nelja soojendatud tortilja peale, moodustades torilja keskele umbes 10 cm läbimõõduga ringi. Jaota pool juustust tortiljadele, siis murenda igale tortiljale 3 maisikrõpsu.
Sega hakitud tomatid ülejäänud hakitud sibulaga ning hakitud koriandriga. Jaota tortiljadele. Jaota peale avokaadoviilud, siis puista peale ülejäänud juust.
Voldi tortilja servad täidisele, nii et saad ümbriku, suru kergelt kokku.
PIntselda praepann ülejäänud õliga, aseta vrapid pannile, "õmblus" allpool. Prae tasasel tulel, kuni vrapid on kuldpruunid ja krõbedad. Siis pööra ümber ja prae ka teiselt poolt.
Retsept on mugandatud briti ajakirjast Olive. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Krõmpsuv tortiljavrapp mustade ubadega
Mõnusalt krõmpsuva sisuga vegetaarne vrap lõunasöögikarpi.